Nieuwe weekplanner: zijbalk functionaliteiten

zijbalk

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De weekplanner heeft tal van functionaliteiten en instellingen, in deze handleiding geven we je alle informatie over de zijbalk

Bekijk je liever een video over de nieuwe planning? Klik dan even hier.

Waar vind je de zijbalk

De zijbalk vind je aan de rechterzijde van de weekplanner.

Wanneer je klikt op een icoontje gaat de functionaliteit open.

Wanneer je met je muis over het icoon gaat zal je ook de tooltip zien verschijnen. Deze geeft aan waar het icoon voor dient.

Wat zijn de functionaliteiten

Sjablonen maken en laden

Dankzij de sjabloon-functies hoef je een planning niet telkens opnieuw te maken.

Via onderstaande icoontjes kan je een planning bewaren als een sjabloon.

Het eerste icoontje, met het pijltje naar onder is de knop "sjabloon laden". Heb je al een sjabloon gemaakt, dan druk je hier om jouw sjabloon in te laden. Er zal een slide in openen, hierin kies je het gewenste sjabloon en klik je op het blauwe pijltje.

Wil je een sjabloon maken dan kies je voor het icoontje met het plusje op. Daarna opent er een slide in waarin je het sjabloon een naam en omschrijving kan geven.

Wil je meer weten over de werking van de sjablonen klik dan hier.

Kopieer planning

Je kan in deze nieuwe versie ook de planning kopiëren naar een bepaalde dag en zelfs een week. Meer over deze functie vind je hier.

Je gebruikt hiervoor onderstaand icoontje.

Volgende slide in zal openen.

Exporteer je planning

Je kan jouw planning exporteren naar Excel of PDF. Hiervoor klik je op het pijltje met de streep onder.

Volgende slide in zal dan openen.

Wil je hier meer over weten? Klik dan even hier.

Weergave instellingen

Klik je op het oog in de zijbalk dan krijg je een overzicht van alle mogelijke weergave instellingen van de planning.

Je kan zo bepalen:

• welke werkgebieden je wil weergeven

• de beschikbaarheid van de werknemers tonen

• de dag info (weer en reservaties) tonen

• kiezen om open werktijden te tonen

• geweigerde werktijden tonen

• kiezen om enkel geplande werknemers te tonen

• kiezen om ook de beschikbare werknemers te tonen.

Werknemers toevoegen aan werkgebied

Via het icoontje van het mannetje kan je makkelijk personeelsleden op de planning koppelen aan een bepaald werkgebied. Zo hoef je de pagina niet langer te verlaten om via de instellingen of het profiel personeelsleden te koppelen.

Wanneer de slide in opent, selecteer je de gewenste vestiging (indien er meerdere vestigingen zijn). Daarna selecteer je het werkgebied waar je de personeelsleden aan wil koppelen. Vervolgens selecteer je de personeelsleden en je klikt op toewijzen.

Standaard werktijden

Standaard werktijden kan je bekijken als shifts die regelmatig terugkomen op jouw planning. Je voegt ze toe via "instellingen - standaard werktijden".

Via het kloksymbooltje krijg je een overzicht van al jouw standaard werktijden, zo kan je ze makkelijk selecteren en droppen op de planning waar nodig.

Als admin kan je ook standaard werktijden vanop de planning toevoegen.

• Open het standaard werktijden -icoontje in de zijbalk.

• Klik onderaan op "Maak standaard werktijd aan".

• Kies een start en einduur, eventueel een pauze.

• Klik op aanmaken

Bereken de omzet

Via het Euro-symbooltje kan je de omzet en kosten toevoegen aan jouw planning.

Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker deze handleiding.

Open werktijd aanmaken

Je kan vanuit de zijbalk ook open werktijden aanmaken. Hiervoor klik je op onderstaande icoontje.

De volgende slide in zal dan openen.

Je selecteert als eerste een datum, daarna het werkgebied, indien je gebruik maakt van gebruikersgroepen selecteer je die ook. Vervolgens kies je het aantal mensen en geef je de correcte werktijden in. Daarna klik je op aanmaken.

De volledige handleiding van de open werktijden vind je hier.
Wil je meer weten over de gebruikersgroep klik dan hier.

Werktijd aanmaken

Wil je een werktijd aanmaken die afwijkt van de standaard werktijden dan selecteer je onderstaand icoontje.

Wanneer de slide in open gaat, selecteer je de datum, het start- en einduur, een eventuele pauze, het werkgebied en daarna kan je ook direct de werknemer selecteren.

Klik op aanmaken en de werktijd is aangemaakt en verschijnt automatisch op de correcte plaats in de planning.

Legende tonen

Klik je op het vraagteken dan zal de legende onderaan de planning verschijnen.

Je ziet hier de details van de kleuren met betrekken op:

• de werktijden en hun kleuren

• de beschikbaarheden

• wat de markering wil zeggen

• de symbolen bij de werknemer