Nowjobs planning
Nowjobs planning sync met externe contracten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk je met Nowjobs, dan kan je niet enkel personeel synchroniseren maar ook jouw planning versturen naar de Nowjobs applicatie.

Opgelet: om de planning sync te gebruiken, dien je gebruik te maken van de Externe contracten module.

Wanneer een werknemer gelinkt is aan de gebruikersgroep van Nowjobs, kan de planning vanuit Strobbo verzonden worden zodat de werknemer de werktijden ontvangt in de app van Nowjobs.

De werknemer kan dan vervolgens de werktijden via de Nowjobs app goed- of afkeuren.

> Wil je weten hoe je een Nowjobs kan autoriseren? Lees dan deze handleiding.

> Wil je weten hoe je gebruikers aan een gebruikersgroep kan linken? Lees dan deze handleiding.

Je gaat bij het maken van de planning net hetzelfde te werk als bij een gewone planning in Strobbo.

Vervolgens stuur je de planning naar de werknemers via de knop "verstuur werktijden". Je krijgt een overzicht van de werktijden die verzonden worden naar Nowjobs en de gewone werknemers. De werknemers van Nowjobs hangen onder "Nowjobs".

De werktijden worden zichtbaar als je op het pijltje klikt achteraan de naam van de desbetreffende werknemer. Het overzicht voor die werknemer klapt dan open.

Zoals je kan zien kan je de werktijden van bedoeld voor Nowjobs niet via mail en/of sms communiceren naar de medewerker in kwestie. Dit komt omdat de werktijden integraal worden doorgestuurd naar Nowjobs. Ook het automatisch goedkeuren kan niet in Strobbo. De goedkeuring (of eventuele afkeuring) dient door de werknemer in de Nowjobs app te gebeuren.

Wanneer je op "verzenden" klikt, worden werktijden verzonden naar Nowjobs.

Opgelet in tegenstelling tot met onze eerste planningsync ga je nu ook een pop-up zien verschijnen voor het versturen van de Externe contracten naar Nowjobs.

Je dient op deze pop-up op de groene knop te drukken "externe contracten aanvragen". De werktijd zal nu pas effectief naar Nowjobs worden gestuurd.

​Wanneer je een wijziging doet, zoals een werktijd aanpassen of verwijderen, dien je ook opnieuw een contract te verzenden naar Nowjobs.
Vergeet je dit te doen in de pop-up dan kan dit ook nog steeds via de Externe Contracten pagina.

Werktijden die een contract nodig hebben, herken je aan het "contract"-symbooltje op de planning.

De kleur van het icoon is gelinkt aan de status van het externe contract:

• bruin: draft

• blauw: aangevraagd

• groen: goedgekeurd

• rood: afgekeurd

Je kan de status van de contracten bekijken via het "contract"-symbool bovenaan naast het notificatiebelletje.

​Wanneer je hierop klikt, dan gaat er een zijpaneel open met al de contracten en de desbetreffende status. De details en werking van deze optie lees je hier.