Gebruikers toevoegen aan/verwijderen van een gebruikersgroep
Gebruikers toevoegen aan/verwijderen van een gebruikersgroep

Nowjobs Expresso gebruikersgroepen

Cescia Vanhout avatar
Geschreven door Cescia Vanhout
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak je gebruik van een derde partij zoals NowJobs of Expresso, dan dien je de werknemers ook aan de correcte gebruikersgroep toe te kennen. Hierdoor weet ons systeem dat deze mensen via NowJobs of Expresso werken.

Tips:

• Hoe je NowJobs kan autoriseren, vind je hier.

• NowJobs staat standaard niet geactiveerd. Indien je hier gebruik van wil maken, dien je ons via chat met support een seintje te geven.

• Wil je meer weten over de koppeling met Expresso? Klik dan hier.

Hoe gebruikers toevoegen aan een gebruikersgroep?

1. Ga naar Beheer > Instellingen

2. Klik op Extra > Beheerdersinstellingen > Gebruikersgroepen

Hierin gaan de nodige gebruikersgroepen staan. Je hoeft er dus zelf geen toe te voegen of de instellingen aan te passen.

3. Nu moet je nog gebruikers toe voegen aan de gebruikersgroep. Dit doe je door op het icoontje met het mannetje te klikken.

4. Je klikt vervolgens op "werknemer toewijzen".

5. Er verschijnt een overzicht met de gebruikers (= jouw medewerkers). Je kan nu aanvinken wie je wil koppelen aan deze gebruikersgroep.

6. Heb je iedereen geselecteerd? Klik dan op "toewijzen".

Hoe gebruikers verwijderen van een gebruikersgroep?

1. Beheer > Instellingen > Extra > Gebruikersgroepen

2. Klik op het icoontje met twee mannetjes achter de desbetreffende gebruikersgroep.

3. Je krijgt een overzicht met alle gebruikers gekoppeld aan deze groep.

4. Klik op het vuilbakje achter het desbetreffende personeelslid om hem van deze groep te verwijderen.