Hoe pas ik het verlofsaldo van een personeelslid aan

verlof

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Strobbo kan je het verlofsaldo van de verschillende verloftypes bijhouden van je personeel.

Het verlofsaldo kan je op 2 manieren aanpassen:

• via het profiel van de gebruiker

• via het tabje "afwezigheid en beschikbaarheden" en vervolgens "verlofsaldo".

Via het profiel van de gebruiker

1. Klik op het menu onder "Beheer" op "Gebruikers"

2. Klik op het edit icon naast het personeelslid waarvan je de verloftellers wil aanpassen

3. Klik op de 2e tab: verlof

4. Klik op het edit icoontje en pas het saldo aan.

HINT: indien je een verloftype hier niet vind, moet je dit eerst aanmaken. Het aanmaken van een verloftype wordt uitgelegd in dit helpdesk artikel

Indien het gewenste verloftype wel in de lijst staat, klik je op het edit icon om het verlof saldo van een bepaald type verlof te wijzigen.
Pas het saldo aan en klik op bevestig.

OPGELET: pas steeds het 'huidig saldo' aan. Beginsaldo is louter indicatief en dus enkel gebruikt om aan te geven wat het saldo was aan het begin van het jaar. Dat wordt niet gebruikt voor de berekening.

De volledige handleiding hierover vind je hier.

Via het tabje "afwezigheid en beschikbaarheden" - "verlofsaldo".

1. Ga naar planning - afwezigheden en beschikbaarheid

2. Ga naar "verlofsaldo's"

3. Filter op de correcte persoon

4. Gebruik het edit icoontje

Je kan ook werken met een export/import. Die handleiding vind je hier.