Gebruikersbeheer: Verlofsaldo's

verlofsaldo nieuw gebruikersbeheer

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding ontdek je

Waar vind je dit

De verlofsaldo's vind je via:

• Beheer;

• Gebruikers;

• Open het profiel van de desbetreffende werknemer via het potloodje achter zijn naam.

In het tabje 'afwezigheden' zie je de saldo's van de gebruiker.

Hoe je de geschiedenis kan tonen

Heb je meerdere jaren aan data in Strobbo dan kan je dit tonen via de blauwe knop geschiedenis.

De saldo's van de voorbije jaren verschijnen. Wil je dit verbergen klik dan op "verberg geschiedenis".

Verlof toekennen

Via de groene knop "verlof toekennen" kan je de saldo's aanpassen. Deze knop gebruik je wanneer de gebruiker een bepaald type vakantie nog niet heeft. Bijvoorbeeld bij de start van een nieuw kalenderjaar.

• Kies het correcte verloftype:

• Vul het beginsaldo in (in uren);

• Vul het saldo in (in uren);

• Klik op opslaan

Beginsaldo vs saldo

• Het beginsaldo is het saldo waarmee de werknemer start;

• Het saldo is het huidige saldo na de transacties.

Start iemand met 152 uren vakantie. Dan is dat zijn beginsaldo en saldo.
Neemt hij een dag vakantie van 8 uur, dan is zijn beginsaldo nog steeds 152 zijn saldo verlaagt echter naar 144.

Aanpassen saldo

Wil je het saldo van een bestaand vakantietype wijzigen klik dan op het potloodje achter het desbetreffende type.

Er opent een pop-up scherm. Hierin doe je de nodige aanpassingen en je klikt op opslaan.

Transacties bekijken

Wil je van een bepaald type de transacties bekijken, klik dan op het lijst-symbool achter het desbetreffende type.

Je krijgt een overzicht van de transacties. Klik op sluiten indien je deze kader wil sluiten.