Nieuwe tikklok: hoe installeer ik de tikklok op mijn smartphone of tablet?
Nieuwe tikklok: hoe installeer ik de tikklok op mijn smartphone of tablet?
Cescia Vanhout avatar
Geschreven door Cescia Vanhout
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De tikklok van Strobbo is geen app, dus in de app store ga je die niet vinden.
Je surft met je browser (Safari of Google Chrome) naar jouw Strobbo-omgeving.

Opgelet: niet naar www.strobbo.com, wel naar de volledige URL van jouw persoonlijke omgeving.
Vb. https://desktop.strobbo.com/#/test/login --> https://desktop.strobbo.com/#/hier-je-firmanaam/login

Wanneer je de nieuwe versie van onze tikklok gaat krijgen ga je een nieuw icoon moeten toevoegen op het beginscherm van jouw toestel.

Wil je zeker zijn dat je de nieuwe versie hebt, dan kan je dit onderaan controleren. De nieuwe versienummer start altijd met V2.

Opgelet krijg je tijdens onderstaande procedure volgende melding. Dan dien je het toestel nog toegang te geven.
Hoe je dit doet, lees je hier. Dit kan je enkel als admin!

Ipad/Iphone (MAC / iOS toestellen)

• Ga naar jouw Strobbo omgeving via Safari.

• Klik op "Tikklok".

• Vervolgens gaat de tikklok-pagina open en klik je op het vierkantje met het pijltje naar boven.

• Je kiest vervolgens de optie "zet op beginscherm".

• Vervolgens kies je een naam indien je deze wil wijzigen en klik je op "voeg toe".

• De snelkoppeling naar de tikklok is nu toegevoegd op jouw apparaat.

Android/Google

• Ga naar jouw Strobbo omgeving via Safari.

• Klik op "Tikklok".

• Vervolgens gaat de tikklok-pagina open en klik je op de 3 puntjes bovenaan om het menu te openen.

• Selecteer nu "toevoegen aan beginscherm" (hier in het engels "add to homescreen").

• Vervolgens kies je een naam indien je deze wil wijzigen en klik je op "voeg toe" (Hier add).