Instellingen: afwezigheid types

verlofcode, afwezigheid types

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan als admin zelf afwezigheid types toevoegen. Je doet dit als volgt:

Klik in het menu onder "Instellingen" en vervolgens op "afwezigheid types".

In deze handleiding vind je:

Hoe je een afwezigheid type kan toevoegen

Een afwezigheid type toevoegen doe je via de groene knop "toevoegen".
De volgende pop-up zal openen:

Hier kan je de volgende items aanvullen:

• Naam: de benaming van het vakantietype

• Omschrijving: een omschrijving van het vakantietype
    Een voorbeeld van bovenstaande:
    - Naam vb. Aanvullende vakantiedagen
    - Omschrijving vb. ADV

• Vervalt niet: indien je dit aanvinkt zal er geen einddatum verschijnen bij het vakantietype.
    Een voorbeeld hiervan kan het type "Ziekte" zijn. Hou er rekening mee dat voor dit type het saldo niet vervalt.

• Kleur: kies een kleur waarmee het vakantietype zichtbaar wordt indien het op de planning komt.

• Reporting code: de code van jouw sociaal secretariaat.
    Vb. Voor ziekte is dit bij Liantis 99zz.

• Negatief toelaten: dit vakantietype heeft geen saldo nodig, we denken hierbij aan Ziekte, maar ook overuren (indien je werknemers in een flex-systeem werken,..).. De werknemer kan als het waren zowel negatieve als positieve saldo's hebben voor dit type.
    Indien je dit aanvinkt dien je in het gebruikersprofiel geen saldo toe te voegen. (klik hier voor meer info)

• Vervalt nooit: dit type heeft geen einddatum.

• Alleen zichtbaar voor chef: indien je dit aanvinkt kan een werknemer zelf dit vakantietype NIET aanvragen. Jij moet dit type afwezigheid voor hem toevoegen.
    Een voorbeeld hierbij is vaak "toegelaten afwezigheid".

• Saldobeheer: indien je dit aanvinkt zullen we de saldo's voor dit type bijhouden in het profiel van de gebruiker.

• Telt als contractuele uren: vink je dit aan, dan telt dit type mee voor het berekenen van de contractuele werkuren in een week bij het berekenen van de overuren, maar ook bij de payroll-regels.
    Vb. Je hebt het type ADV, dit telt als contractuele uren. Je werknemer werkt normaal 40 uur per week, 8u per dag. Wanneer hij of zij 4 dagen werkt en 1 dag ADV-vakantie krijgt zal dit samen worden bekeken alsof zij/hij 40u heeft gewerkt die week.

• Tonen in payroll export: indien je dit aanvinkt dan zal dit type afwezigheid zichtbaar zijn in het sociaal secretariaat overzicht.
    Opgelet: je dient hiervoor steeds een reporting code in te vullen.

• Verbergen in payroll export: dit type gaan we niet mee exporteren naar jouw sociaal secretariaat.

• Ziekte: indien je de optie selecteert om een afwezigheid als "Ziekte" te markeren, wordt dit type afwezigheid niet in rekening genomen voor het verlofsaldo in het overzicht van de gebruikers.

Hoe je een afwezigheid type kan wijzigen

Wil je een afwezigheid type wijzigen dan kan dit door gebruik te maken van het potloodje achter het desbetreffende type.

De pop-up zal openen, je brengt de nodige wijzigingen aan en klikt op "wijzig".

Hoe je een afwezigheid type kan verwijderen

Wil je een afwezigheid type verwijderen dan kan je dat door te klikken op het vuilbakje achter het desbetreffende type.

Onderstaande pop-up zal openen, indien het type niet gebruikt is kan je hier op ja drukken.

Wordt het type nog gebruikt dan zal je onderstaande melding krijgen en kan het werktijd type niet worden verwijdert.