Dimona: verzenden en feedback

Dimona verzenden, feedback, error

Tim Van Baekel avatar
Geschreven door Tim Van Baekel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vind je alle informatie over

Opgelet:
Wanneer je voor je personeel hebt ingesteld dat je voor hen Dimona-aangiftes wil doen via Strobbo, wordt er bij het verzenden van de planning een Dimona record aangemaakt in Strobbo.
In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Dimona voor je personeelsleden instelt.

Het verzenden van Dimona's

Werk je met de tikklok dan worden de Dimona's automatisch verzonden bij het in- en uitklokken. Ben je niet zeker dat dit zo is ingesteld bij jouw omgeving?
Consulteer dan even jouw Strobbo-trainer of vraag het even op onze Chat.

In theorie moet je de Dimona's altijd manueel verzenden voor jouw werknemers beginnen te werken. Let op: zijn er wijzigingen in de Planning, dan moet je ook de Dimona's manueel wijzigen. Daarom verkiezen sommige klanten om de Dimona's NIET op voorhand te verzenden.

Het grootste voordeel van een Dimona op voorhand te verzenden is dat je feedback ontvang van de RSZ. Zo weet je dat een Student over zijn studenturen zit, of een Flexi niet in aanmerking komt voor het statuut, ... .

Je kan de Dimona's in Strobbo op 3 manieren verzenden:

• 1 per 1 via het pijltje achter de desbetreffende Dimona.

• 1 of meerdere via de checkbox voor de desbetreffende Dimona's.
    Vervolgens zal de knop "Acties" zichtbaar worden.
    Klik hier op en daarna verschijnt "Verzenden".
    Klik op "Verzenden" om 1 of meerdere Dimona's te verzenden.

• Allemaal samen via de checkbox vooraan

Vink je dit aan dan worden alle Dimona's binnen je filter geselecteerd. Vervolgens zal "Acties" zichtbaar worden. Klik hierop en dan op "Verzenden".

De feedback van de RSZ

De kleuren van de Dimona's

Je vindt de kleur van de Dimona's achteraan bij "Status" .

Er zijn 5 kleuren:

• Grijs: de Dimona is aangemaakt of recent aangepast en moet nog worden verzonden.

• Geel: de Dimona is verzonden en er wordt gewacht op de feedback van de RSZ

• Groen: de Dimona is correct verwerkt, je krijgt nu ook een Period ID terug.
    Die Period ID kan je ook gebruiken om de Dimona op te zoeken op de website van de RSZ.

• Oranje: er is een opmerking terug gekomen van de RSZ.
    Beweeg met je muis over de status om te zien wat er mis is.

In het geval val oranje is de dimona wel aangegeven.

• Rood: Dimona fout. Beweeg met je muis over de status om te zien wat er mis is.

Een rode dimona betekent dat de aangifte niet gelukt is.

De Dimona historiek

Wil je de verzendhistoriek van een Dimona controleren? Klik dan op de drie puntjes achter de desbetreffende Dimona en vervolgens op "Bekijk historiek".

De volgende pop-up zal openen.

Aangezien er 455 mogelijke foutmeldingen zijn voor Dimona is het lastig om ze hier allemaal uit te leggen. Indien je vragen hebt over een probleem met een Dimona mag je ons contacteren via de Chat.