Wijziging in contracturen

wijziging in contracturen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer een medewerker in het midden van de maand wijzigt van contracturen kan dit wel wat gevolgen hebben bij de verwerking van de lonen.

In deze handleiding kom je te weten hoe je dit kan verwerken zonder problemen.

Opgelet: voor deze stappen toe te passen dient de addenda-module te zijn geactiveerd. Indien dit het geval is zie je een tabje "addenda" onder "beheer".
Indien je niet beschikt over deze module, dan kan je deze aanvragen via de chat.

Aangepaste werkuren dankzij addenda.

In Strobbo kan er een addendum worden aangemaakt. Wil je meer weten over onze addenda module en wat deze net doet, dan kan je deze handleiding nalezen.

Concreet moet je in dit geval, een wijziging van contractuele uren als volgt te werk gaan:

1. Je maakt een manueel addenda aan voor de desbetreffende week of weken voor de eerste maand waarin de uren wijzigen

2. Je verwerkt de lonen voor de desbetreffende maand.

3. NA het verwerken van de uren van deze maand zet je het aantal contracturen in het profiel correct.

Bijvoorbeeld: iemand krijgt in de 2e helft van oktober een contractaanpassing van 20 naar 30 uren. Dan ga je als volgt te werk:

1. Voor de laatste 2 weken van oktober maak je een addenda aan van 30 uur.

2. Ik verwerk de lonen voor oktober.

3. Na de loonverwerking pas ik de contracturen aan van de werknemer naar 30 uur.

Een manueel addenda aanmaken

1. Je gaat naar "Beheer" - " Addenda".

2. Je klikt bovenaan rechts op "Addendum toevoegen".

3. Je kiest de correcte details en de werkuren voor deze week/weken.

4. Je klikt op toevoegen.

5. Wanneer de werknemer inklokt zal hij een addenda moeten ondertekenen (of vooraf in onze APP)

Opgelet: Vergeet ook zeker niet de addenda-contracten te activeren via "Beheer - Instellingen - Contract".

Verwerk de lonen

Per gebruiker is er een extra rij met de statuten en de werkuren per week van het addendum/-a waar er rekening mee moet worden gehouden die desbetreffende week. Ook bij het toepassen van de regels houden we rekening met deze genoemde factoren.

Na de loonverwerking kan je dan de uren wijzigen in het profiel

Wijzig de uren in het profiel

• Ga via "Beheer" - "Gebruikers" naar het profiel van de desbetreffende gebruiker.

• Ga naar het tabje van het desbetreffende "bedrijf".

• Wijzig de werkuren/week.

• Klik op opslaan.