Toegestane afwezigheid

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Net zoals de student-contracten hebben we nu ook een digitale module voor contracten in functie van "toegestane afwezigheid".

Deze contract-module kan enkel gebruikt worden wanneer het toestel is toegestaan om als tikklok te gebruiken.

Je kan dit niet zelf activeren, vraag dus steeds aan jouw consultant of onze support-medewerkers om de TA-module te activeren.

Opgelet: de module is momenteel nog gratis indien je al gebruik maakt van de digitale student-contracten.

De contracten activeren doe je als volgt

Ga naar Beheer - Instellingen - Contract:
Hier kan je per vestiging selecteren of je de contracten digitaal wil laten handtekenen.

In het kader kan je jouw handttekening instellen.

Activeer toegestane afwezigheid

• Niet actief: de module wordt niet geactiveerd.

• Iedereen: de TA-contracten zijn voor iedereen.

• Enkel voor personeel zonder vast contract (flexi's, studenten, extra's), enkel deze medewerkers krijgen de vraag om het contract te tekenen bij het uitklokken.

De inhoud van het contract

Via Beheer - Instellingen - Contract zie je ook de template van het TA-contract.

De inhoud van het contract kan je ook zelf aanpassen. Dit doe je gewoon door te klikken in de tekst van het contract, onderaan het scherm. In de tekst zal je bepaalde tags zien staan tussen {{ }}. Dit zijn vaste tags die bij de aanmaak van het contract vervangen worden door variabele gegevens.

Het contractoverzicht

De contracten kan je allemaal downloaden op jouw pc.

Je vindt het overzicht onder "Beheer - Contracten".

Je krijgt dan een overzicht van al de personen en de contracten. Je kan filteren op een bepaalde periode. Druk je op het pijltje achter een bepaalde lijn dan download je het contract.

Indien je personeelsleden hun contracten willen raadplegen kunnen ze de handleiding hier vinden.

De werking

De werking van de contracten vind je hier.

De wetgeving

De digitale contracten zijn momenteel niet wettelijk.
Bij de instellingen vind je de volgende waarschuwing:

OPGELET: : Onze digitale contracten zijn in lijn met goedgekeurde wetsvoorstel: http://www.ejustice.just.fgov.be/eli/wet/2018/01/15/2018200516/justel (zie Hoofdstuk 5, Afdeling 1 en afdeling 5).
Dit goedgekeurde voorstel zal volgens onze bronnen begin 2019 worden uitgevoerd. Tot die tijd zijn onze digitale contracten niet wettelijk en is het gebruik hiervan op eigen risico.
Het is dus mogelijk dat u bij een controle hierover een opmerking/waarschuwing krijgt.