Digitaal contracten tekenen
Hoe pas ik een digitaal contract aan?

digitaal contract aanpassen

Jeroen Vinken avatar
Geschreven door Jeroen Vinken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Strobbo kan je digitaal contracten laten tekenen door studenten of andere werknemers.

Je kan het digitaal contract aanpassen in het menu onder het menu 'Beheer' - 'Instellingen' en vervolgens de tab 'Contracten'.
OPGELET: Dit is alleen mogelijk als de optie 'Contracten' actief is. Indien dit nog niet geactiveerd is, gelieve contact op te nemen via onze Chat met Support.

Hier kan je ook je handtekening instellen. Meer informatie over het tekenen van een digitaal contract vind je in dit artikel.

Je kan het digitaal contract onderaan deze pagina aanpassen door rechtstreeks in de tekst van het contract te klikken en tekst te typen of te verwijderen. Indien je iets wilt veranderen aan de layout van het contract, gelieve ook contact op te nemen via onze Chat met Support.

In de tekst zie je bepaalde tags staan tussen {{ }}. Dit zijn vaste tags die bij de aanmaak van het contract vervangen worden door variabele gegevens.
Bvb. {{EMPLOYEE_INSZ}} wordt vervangen door het rijksregisternummer van de medewerker die het contract gaat tekenen.
De inhoud van alle tags krijg je te zien door te klikken op de knop "TOON SHORTCODES":

Je kan deze shortcodes kopiëren en in de tekst plakken om de overeenkomstige data te tonen in het contract.

Vergeet niet om onderaan op 'Opslaan' te klikken.

Je kan een pdf van het contract terugvinden in het menu onder 'Beheer' - 'Contracten'. Hier zie je een overzicht van alle contracten die gemaakt werden. Als je achteraan op het download icoontje klikt (pijltje), wordt een pdf bestand van het contract gedownload op je computer. Onder 'status' zie je ook of het contract is getekend of afgekeurd.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n pdf:

Zoals je hierboven kan zien, worden de tags nu weergeven door de correcte waarden. Bijvoorbeeld:
Het rijksregisternummer en adres in het menu werden in de template van het contract getoond met tags:

En in het uiteindelijke contract zoals getoond in de pdf werden de waarden ingevuld: