Digitaal contracten tekenen
Digitaal contracten aftekenen

digitaal student contract

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via Strobbo kan je nu ook jouw studenten digitaal hun contract laten handtekenen. Zo voorkom je niet alleen een administratieve rompslomp, je bespaart ook wat papier.

In Strobbo zijn de digitale contracten gekoppeld aan de tikklok.

Opgelet: Dit is enkel voor studenten!

Belangrijke informatie:

Onze digitale contracten zijn in lijn met goedgekeurde wetsvoorstel (hoofdstuk 5 afdeling 1 en afdeling 5). Mogelijk krijgt u bij een controle hierboven een opmerking. Met het gebruiken van deze module erken en aanvaard jij dat het gebruik van deze template (de digitale contracten en ondertekening) volledig gebeurt op jouw risico en verantwoordelijkheid.

De contracten activeren doe je als volgt:

Ga naar Beheer - Instellingen - Contract:
Hier kan je per vestiging selecteren of je de contracten digitaal wil laten handtekenen.

Vervolgens kies je uit volgende opties:
Verplicht: hierdoor kan je  NIET inklokken zonder het contract te handtekenen
Optioneel: hierdoor kan je inklokken zonder het contract te handtekenen
Niet actief: de contractoptie is niet zichtbaar.

In het kader kan je je handtekening instellen.

De inhoud van het contract kan je ook zelf aanpassen. Dit doe je gewoon door te klikken in de tekst van het contract, onderaan het scherm. In de tekst zal je bepaalde tags zien staan tussen {{ }}. Dit zijn vaste tags die bij de aanmaak van het contract vervangen worden door variabele gegevens.
Bvb. {{EMPLOYEE_INSZ}} wordt vervangen door het rijksregisternummer van de medewerker die het contract gaat tekenen.

Het contractoverzicht

De contracten kan je allemaal downloaden op jouw pc. Je vindt het overzicht onder Beheer - Contracten.

Je krijgt dan een overzicht van al de personen en de contracten. Je kan filteren op een bepaalde periode. Druk je op het pijltje achter een bepaalde lijn dan download je het contract.

Wat gebeurt er wanneer de student inklokt?

Wanneer de student zijn pincode ingeeft krijgt hij vanaf nu onderstaande melding. Je ziet dat hij hier niet kan inklokken zonder het contract te tekenen.

Van zodra de handtekening is ingevuld kan je klikken op "Teken en verstuur"

Daarna krijg je de gewone melding dat je bent ingeklokt. Het getekende contract is nu bewaard.