Statuutwijzigingen

Statuut wijzigen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat moet je doen als een student, flexi of extra een vast personeelslid wordt? Hieronder een lijstje van de instellingen die je in Strobbo moet aanpassen.

1. Verander het statuut van deze persoon

• Het statuut wijzigen doe je onder "Beheer" - "Gebruikers".

• Selecteer de juiste persoon en klik op het potloodje.

• Daarna ga je naar het tabblad van jouw vestiging.

• Verander het statuut van de werknemer.

2. Verander het Dimona-type van de persoon

• Dit doe je in hetzelfde tabje van jouw vestiging als hierboven

Je gaat een waarschuwing krijgen voor het aanpassen van de bestaande Dimona's.
Je kiest hier uiteraard voor "ja" indien je wenst dat de reeds aangemaakte Dimona's een update krijgen.

LET OP! Kies je hier "nee" dan dien je de wijzigingen zelf nog door te voeren!

Indien er al Dimona's zijn aangemaakt maar nog niet zijn verzonden, kan je gewoon het type wijzigen. Dit doe je in het Dimona-overzicht (via Planning - Dimona).

Selecteer de Dimona met het potloodje en wijzig het type. Klik op "update" om te wijziging door te voeren. Vervolgens klik je achteraan op het pijltje om te verzenden.

Opgelet: voor vaste personeelsleden kan je geen Dimona's versturen via Strobbo.

Indien de Dimona's al zijn verzonden, moet je deze annuleren met het rood kruisje achteraan en ze opnieuw aanmaken. Hoe je manueel een Dimona-aangifte doet, lees je hier.

3. Wil je de overuren bijhouden?

Voor vaste personeelsleden kan je dankzij Strobbo makkelijk overuren bijhouden. Ook deze aanpassing doe je via het gebruiksprofiel in het tabje van de vestiging. Je vult het aantal contracturen in en je plaatst een vinkje bij "Overuren bijhouden". Daarna vul je in vanaf hoeveel min- en plusuren je overuren wil bijhouden.

4. Heeft de werknemer een vast werkschema?

Een vast werkschema kan je gebruiken wanneer jouw personeelslid een vast uurrooster heeft:

• Eerst en vooral zorg je ervoor dat al de weken van de tikklok zijn afgesloten. Hoe je dat doet, lees je hier. Nu mag je verder naar de volgende stap.

• Daarna kan je het vast werkschema aanpassen. Ga naar het gebruikersprofiel en klik op de vestiging waarin de medewerker tewerkgesteld is.

• Duid "Vast werkschema" aan.

• Een nieuw venster opent: je noteert hier hoeveel uren per dag de persoon werkt. Wanneer hij dan vakantie neemt, gaat Strobbo ook dat aantal uren gebruiken die ingesteld staan in het vast werkschema.

5. Geef verlofsaldo's aan het personeelslid

Wanneer iemand een vast contract krijgt, heeft hij natuurlijk recht op vakantiedagen. Dit saldo pas je aan in het gebruikersprofiel bij het tabje "Verlof". In dit artikel kan je lezen hoe.

6. Het sociaal secretariaat verwittigen en het personeelsnummer wijzigen

Natuurlijk is het niet voldoende om het statuut te wijzigen in Strobbo. Je moet ook het sociaal secretariaat hiervan op de hoogte brengen. Vaak krijgt het personeelslid nu ook een nieuw personeelsnummer: dit dien je ook te wijzigen in Strobbo.

Opgelet! Gebruik je Strobbo als ASA? Hou dan ook in de gaten dat NVT wijzigt in OK achter de naam van het personeelslid onder de titel ASA.