Hoe voeg ik mijn werktijden toe aan mijn persoonlijke agenda?
Hoe voeg ik mijn werktijden toe aan mijn persoonlijke agenda?

agenda toevoegen

Nick Geys avatar
Geschreven door Nick Geys
Meer dan een week geleden bijgewerkt

We kunnen je persoonlijke werktijden uit Strobbo automatisch koppelen met je persoonlijke agenda op de computer of smartphone.

Dat doen we met de hulp van een ical-link die je invult in het programma of de app waar je je agenda wil weergeven.

Hier een lijst van de systemen die we ondersteunen:

Die link vind je in je eigen profiel op volgende manier:
Via de website: Navigeer via het menu links, naar gegevens wijzigen

Ga naar onder tot je eigen iCal URL vindt:

Klik rechts op de link, en vervolgens op "Kopiëren":

In de app op je smartphone:
Klik onderaan op "Meer" en vervolgens op "Profiel":

Open daar de kaart "Extra", daar vind je je persoonlijke iCal-URL:

MAC

1. Open iCal op je MAC. Ga vervolgens bovenaan naar "File" en selecteer "New Calendar Subscription".

2. Kopieër de link die je gekregen hebt en plak die in het URL veld.
     Klik daarna op agenda toevoegen.
​

3. Geef de voorkeur settings in. Opgelet! Standaard staat "Auto-Refresh" op '1 dag', wij adviseren deze setting op '15 minuten te zetten'

Je werktijden zijn toegevoegd aan je iCloud kalender.
Wanneer de kalender is toegevoegd kan je deze ook op je Iphone of Ipad bekijken.

iOS

Opgelet, wanneer je je werktijden al toegevoegd hebt op je MAC (iCloud), staan je werktijden al in je kalender.
Hieronder staat uitgelegd hoe je direct op iOS onze internet kalender kan toevoegen.

1.Ga naar Instellingen ->Agenda -> Account.=> Nieuwe account
2.Selecteer Andere-> Voeg agenda-abonnement toe.
3.Geef het adres van de internet kalender in en klik op volgende.
4.Er hoeven geen settings gewijzigd te worden -> Bewaar.

Google Calendar

Open Google Calendar in je browser. Klik vervolgens linksonderaan op het + symbool naast "andere agenda's".

Kopieër de link die je gekregen hebt en plak die in het URL veld. Klik daarna op inschrijven.

Je werktijden zijn toegevoegd aan je google kalender.

Android

In Android kan je niet gratis rechtstreeks een internet kalender toevoegen, dit moet je doen via je google kalender (zie hierboven).
Er zijn wel een aantal betalende apps waarmee je internet kalenders kan syncen, met deze apps moet je ook niet tot 24h wachten op de google synchronisatie. Onze favoriete app is "ICSSync".

Outlook

Open outlook en kies onderaan voor "Calender".

Rechtsklik links op "My Calendars", kies dan voor "Add calendars" en vervolgens voor "From internet..."

Kopieër de link die je gekregen hebt en plak die in het URL veld. Klik daarna op inschrijven.

Je werktijden zijn toegevoegd aan je outlook kalender.