Allereerst vind je deze persoon natuurlijk bij het overzicht van je ingeklokte gebruikers. Waar je dat overzicht vindt wordt in dit artikel helemaal uitgelegd.

1. Op de lijn achter de naam van de persoon die is vergeten uit te klokken klik je op het icoontje onder "Uitklokken":

Opgepast: De eindtijd is nu gewoon de huidige tijd.
Het is daarom belangrijk om ook onderstaande stappen nog verder te volgen om die eindtijd correct te zetten.

2. Klik bovenaan op "Naar tikklok overzicht"

3. Klik op het blauwe potloodje vooraan in de lijn die je wilt wijzigen:

4. Maak de gewenste wijziging, waarbij je de einddatum niet vergeet na te kijken, vul eventueel een reden van wijziging in

5. Klik vervolgens op "Update":

De tijdsregistratie-lijn is nu gewijzigd.
Was dit iemand waarvoor geen Dimona gestuurd wordt via Strobbo? Dan ben je nu klaar.

Opgelet
Was er voor deze persoon ook een Dimona verzonden, ga hieronder dan verder.

6. Klik nu onder Planning in het menu op Dimona:

Belangrijk: Je hebt je voor Dimona-wijzigingen te houden aan heel wat concrete wetgevingen. Lees onderaan de Dimona-pagina even goed de korte samenvatting door om te kijken of de wijziging die je wil gaan maken wel wettelijk is, anders creëer je een laattijdige aangifte waardoor je mogelijk je voordeeltarief verliest!
**Onderaan vind je meer details.

7. Zoek op de Dimona-pagina de lijn die je nog moet wijzigen, en klik ook weer vooraan op het blauwe potloodje om dezelfde aanpassing te maken als in de tikklok:

8. Maak weer de nodige aanpassing en klik op update:

Je zal nu zien dat de status gewijzigd is naar "Aangepast" en dat je groene D nu zwart geworden is. Dit betekent dat je Dimona-registratie is aangepast in Strobbo.

9. Om die aanpassing nu ook nog door te sturen naar RSZ klik je achteraan die lijn onder Verzend nog op het zwarte pijltje.

Je aanpassing wordt nu ook doorgestuurd naar RSZ.
Heb je twijfels over het aanpassen van een Dimona, spreek ons gerust even aan op Chat met support.

**Opgelet
Wanneer je pas later merkt dat een personeelslid niet is uitgeklokt zijn er 2 situaties:

• Je merkt dit dezelfde dag; dan kan de Dimona nog aanpassen en opnieuw verzenden.  Dit is enkel indien je hem al had verzonden op voorhand.
    Opgepast; je mag NOOIT het beginuur wijzigen. Wanneer het beginuur wijzigt ga je een laattijdige aangifte krijgen.
    Indien je de Dimona niet op voorhand had verzonden dien je dus de ingeklokte tijd op de huidige tijd te zetten. Anders krijg je een laattijdige aangifte.

• Je merkt dit de dag nadien: dit is te laat, je kan enkel nog een laattijdige aangifte doen.