In sommige gevallen kan het handig zijn om een afronding in te stellen op het in- en uitklokken van de tikklok.
Wij adviseren om hierover steeds goede afspraken te maken met je personeel.

Afronding voor de tikklok instellen doe je als volgt:

  1. Klik in het menu onder "Beheer" op "Instellingen".

  2. In de eerste tab (Algemeen) staat onderaan "Tikklok afronding". Hier kan je instellen of je wil afronden naar boven of beneden en hoeveel minuten.

Om het uit te leggen nemen we even een voorbeeld van iemand die met een begintijd van 12u op de planning staat. Als je dan bij het inklokken een afronding naar boven instelt van 15 minuten, en hij klokt in om 11u46 zal zijn tijd afgerond worden naar 12u.
Opgelet: klokt diezelfde persoon al in om 11u40, dan wordt het natuurlijk afgerond naar 11u45!
Om te voorkomen dat een starttijd van 12u01 ook afgerond wordt naar 12u15 kan je het vinkje aanvinken bij "Enkel afronden voor starttijd", als die persoon dan inklokt ná de starttijd van de planning dan gaan we niet afronden en blijft de tijd dus bijgevolg op 12u01 staan. Belangrijk: als iemand niet op de planning stond, dan gaan we ook niet afronden als je dat vinkje aangevinkt hebt.

Voor het uitklokken hebben we een afronding ingesteld van 15 minuten naar het dichtsbijzijnde. Dat betekent dat als die persoon stopt met werken om 18u07, dat we er 18u00 van maken. Eindigt diezelfde persoon één minuut later om 18u08, dan maken we er dus 18u15 van.

Het aantal minuten kan je uiteraard zelf kiezen tussen 5, 10, 15, 20, 30 of 60.
De afronding van de pauze werkt exact hetzelfde.

OPGELET: hiervoor heb je admin rechten nodig.

Heb je het antwoord gevonden?