Alle collectiesPlanningChef
Sjablonen in Strobbo

sjablonen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je een planning die vaak terugkomt, dan kan je gebruik maken van "sjablonen" in Strobbo.

Deze handleiding legt volgende items uit:

Hoe maak je sjablonen

Wil je een sjabloon maken in Strobbo, dan ga je als volgt te werk:

• Navigeer naar de planning.

• Maak de planning zoals jij ze wil opslaan als sjabloon.

• Klik in de zijbalk op het sjabloon-teken.

• Hierdoor zal het onderstaand zijschermpje openen

• Je klikt nu op "aanmaken".

• Hierna kan je het sjabloon een naam en omschrijving geven. Vervolgens klik je op "aanmaken". Hierna zal je sjabloon zichtbaar zijn tussen je andere reeds gemaakte sjablonen.

Hoe laad je sjablonen in

• Je navigeert naar de planning.

• Je klikt in de zijbalk op het sjabloon-teken.

• De lijst met de sjablonen verschijnt in het zijscherm.

• Je klikt nu op het blauwe pijltje achter het gewenste sjabloon.

• Het sjabloon zal inladen en krijgt een label " Toegepast" wanneer je in de zijbalk het sjablonen-icoon terug aanklikt.

Hoe wijzig je sjablonen

• Wanneer je een sjabloon wil wijzigen, kan je het inladen in planning zoals hierboven beschreven staat ("Hoe laad je sjablonen in").

• Vervolgens maak je de wijzigingen op de planning zelf.

• Ga naar het sjablonen-symbool in de zijbalk.

• Je klikt nu op de 3 puntjes achteraan het sjabloon dat je hebt ingeladen en klikt op "opslaan".

• De volgende waarschuwing komt op jouw scherm. Klik op "ja" indien je het nieuwe sjabloon wil opslaan.

• Het huidige sjabloon wordt aangepast met jouw wijzigingen vanop de planning.

Hoe pas je de naam aan van een sjabloon

• Navigeer naar de planning.

• Klik in de zijbalk op het icoontje van de sjablonen.

• Klik op de drie puntjes achter het sjabloon waarvan je de naam wil wijzigen.

• Klik op "Hernoem".

• Maak de nodige wijzigingen en klik op opslaan.

Hoe verwijder je een sjabloon

• Navigeer naar de planning.

• Klik in de zijbalk op het icoontje van de sjablonen.

• Klik op de drie puntjes achter het sjabloon dat je wil verwijderen.

• Selecteer "Verwijder".

• Indien je zeker bent dat je dit sjabloon wil verwijderen klik je nu op "ja".