Instellingen: toegestane afwezigheid contracten

contracten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via Instellingen - Contracten kan je de contracten activeren en aanpassen.

Deze handleiding bevat alle details over de Toegestane afwezigheid contracten.

Toegestane afwezigheid

Algemene informatie

Deze contract-module kan enkel gebruikt worden wanneer het toestel is toegestaan om als tikklok te gebruiken.

Je kan dit niet zelf activeren, vraag dus steeds aan jouw consultant of onze support-medewerkers om de TA-module te activeren.

Opgelet: de module is momenteel nog gratis indien je al gebruik maakt van de digitale student-contracten.

Hoe activeer je de TA- contracten

Ga naar Instellingen - Contract:
Hier kan je per vestiging selecteren of je de contracten digitaal wil laten handtekenen.

Activeer toegestane afwezigheid

• Niet actief: de module wordt niet geactiveerd.

• Iedereen: de TA-contracten zijn voor iedereen.

• Enkel voor personeel zonder vast contract (flexi's, studenten, extra's), enkel deze medewerkers krijgen de vraag om het contract te tekenen bij het uitklokken.

Als admin vul je jouw handtekening in in het voorziene kader. Jouw handtekening verschijnt mee op het contract.

De inhoud van het contract

Via Instellingen - Contract zie je ook de template van het TA-contract.

De inhoud van het contract kan je ook zelf aanpassen.

Dit doe je gewoon door te klikken in de tekst van het contract, onderaan het scherm.
In de tekst zal je bepaalde tags zien staan tussen {{ }}. Dit zijn vaste tags die bij de aanmaak van het contract vervangen worden door variabele gegevens. Deze verander je niet.

Wat gebeurt er wanneer de werknemer uitklokt

Wanneer een medewerker minder gewerkt heeft dan hij gepland stond kunnen we hem een digitaal document laten ondertekenen waarbij de medewerker akkoord gaat met verkorte arbeidsduur. Deze verkorte arbeidsduur wordt geregistreerd als "toegestane afwezigheid".

Belangrijk! We kijken hierbij naar het totaal aantal gewerkte uren vs de geplande uren, niet naar de start- of eindtijd.

Wanneer de werknemer wil uitklokken krijg hij de volgende melding.

Indien je niet wil dat de werknemer dit kan weigeren gaat hij standaard het contract moeten ondertekenen. Daarna is hij uitgeklokt.

Wil je dat de werknemer wel de optie heeft om een ander type afwezigheid te kiezen, dan is dit ook mogelijk.

De werknemer kan dan op "Meer opties" klikken onderaan.

Volgend scherm zal verschijnen:

• De werknemer kan nu kiezen om te annuleren en verder te werken

• De werknemer kan een ingesteld afwezigheidstype selecteren

Wanneer hij het afwezigheidstype selecteert verschijnt volgend scherm.

Wanneer het contract is getekend kan er dan op "Teken en verstuur" worden gedrukt.

De volgende melding verschijnt en de werknemer is uitgeklokt.

Waar vind ik de contracten

Je kan een overzicht van alle contracten vinden via:

• beheer

• contracten

Het volgende scherm zal openen, je kan het contract downloaden met het pijltje achteraan.