Instellingen: notificaties

notificaties

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze instellingspagina kan je vinden welke meldingen je kan instellingen voor jouw omgeving. Dit gaat van meldingen op de planning tot Dimona-meldingen.

Opgelet: dit is enkel toegankelijk voor de admins van de omgeving.

Hierbij een overzicht:

Notificaties ivm de planning

Er zijn meldingen die voor de hele omgeving van toepassing zijn:

• Werknemer verwittigen van annulering werktijd
    Vink dit aan indien je wenst dat je werknemer een mail/sms ontvangt wanneer een werktijd wordt geannuleerd door jou.

• Minimum rusttijd tussen shifts
    Vul hier het aantal uur en minuten in (uu:mm) dat er tussen 2 shifts moet zitten.
    Wanneer dit niet lang genoeg is verschijnt er een rode kader rond de werktijd op de planning. Hoover je over de werktijd dan krijg je de details van de waarschuwing.

• Validatie planning vs beschikbaarheid
    Hierbij controleren we of je medewerkers hebt ingepland buiten hun beschikbaarheid. Je kan hier kiezen voor:

• inactief: geen rekening houden met de beschikbaarheid,

• alleen afwezigheden: je krijgt een melding wanneer iemand ingepland wordt tijdens een afwezigheid zoals bv vakantie,

• afwezigheid en beschikbaarheid: je krijgt een melding wanneer iemand ingepland wordt tijdens een afwezigheid of buiten zijn beschikbaarheid.

Ook deze melding wordt weergegeven door een rode kader rondom een werktijd. Hoover over de werktijd om de details van de waarschuwing te bekijken.

De volgende meldingen zijn instelbaar per vestiging:

Ook deze meldingen herken je door het verschijnen van een rood kader rondom de werktijd.

• Controleer werktijdoverlapping
    Vink dit aan wanneer je wil weten wanneer je iemand dubbel hebt ingepland. Voorbeeld in 2 diverse werkgebieden op hetzelfde tijdstip.

• Geef een melding wanneer een EXT voor meer dan 2 opeenvolgende dagen is ingepland
    Vink dit aan wanneer je wil weten wanneer je een EXTRA (gelegenheidswerker) meer dan 2 opeenvolgende dagen hebt ingepland. Dit is namelijk niet toegelaten door de wetgeving.

• Werktijdlimiet planning
    Hierbij geef je het aantal uren en minuten in dat een werknemer maximum per dag mag ingepland worden.
    In onderstaand voorbeeld gaat de werktijd een rode kader krijgen wanneer we een werknemer voor langer dan 8 uur op een dag inplannen.

• Maximum werkuren per week
    Wanneer je een werkgever boven dit aantal ingepland zal je een melding krijgen.
    In onderstaand voorbeeld krijg je een rode kader rond de werktijden wanneer een werknemer meer dan 50 uur ingepland wordt.

• Maximum aantal dagen per week
    Vink dit aan wanneer je een melding wil krijgen wanneer je jouw personeel meer inplant dan het aantal dagen per week ingesteld.
    Opgelet het aantal dagen kan enkel door een Strobbo-consultant worden ingesteld.

• Melding minderjarige (-18) op zondag gepland
    Vink je dit aan dan zal het systeem een rode kader rond een werktijd zetten wanneer je een -18 jarige inplant op zondag.

• Melding 7 opeenvolgende dagen
    Vink je dit aan dan zal het systeem een waarschuwing geven wanneer je iemand meer dan 7 opeenvolgende dagen hebt ingepland.

Niet enkel de rode kader helpt je hierbij je zal de meldingen ook duidelijk weergegeven krijgen wanneer je op het klokje bovenaan drukt. Zie je een rood bolletje naast het klokje dan zijn er "meldingen".

Ook bij het verzenden van de werktijden ga je nogmaals een overzicht krijgen van de waarschuwingen die je nog dient op te lossen.

Notificaties ivm gebruikers

Je kan hier makkelijk jouw email en GSM nummer toevoegen door op de blauwe plus te drukken.

Je kan dan meldingen krijgen van:

• een werktijd die geannuleerd wordt,

• een gebruiker die wordt aangemaakt,

• wanneer een nieuwe gebruiker zich registreert,

• wanneer er een nieuwe vakantiedag wordt toegevoegd.

Je kan meerdere nummers en emails toevoegen.

Notificaties ivm de tikklok

Indien je meldingen (via mail of sms) wil ontvangen ivm de tikklok kan je deze optie aanvinken.

Daarna kan je volgende opties instellen:

• de minimum werktijd: ontvang een bericht wanneer iemand onder deze tijd uitklokt,

• de maximum werktijd: ontvang een bericht wanneer iemand langer ingeklokt blijft dan de maximum ingegeven tijd,

• de werktijdlimiet voor minderjarigen: zelfde als bovenstaande maar dan voor minderjarigen,

• het uiterste werkuur: ontvang een bericht wanneer iemand nog ingeklokt is dan het ingegeven uur,

• je hebt ook de keuze om dit in te stellen voor -18 en -16 jarigen.

Je kan ook aanvinken dat je een mail/sms wil ontvangen wanneer een niet geplande werknemer intikt.
Opgelet: hiervoor moet je uiteraard de planning gebruiken.

Je kan meerdere nummers en emails toevoegen.

Notificaties ivm Dimona

Wil je emails ontvangen ivm Dimona dan kan jse jouw mailadre (of meerder mailadressen) toevoegen door op het blauwe plusteken te klikken.

Je kan volgende meldingen ontvangen via mail:

• errors vanuit Dimona,

• de aanmaak van een nieuwe Dimona

• een Dimona aanpassing,

• een annulatie van een Dimona,

• wanneer een Dimona niet is verzonden,

• wanneer een werknemer niet is in- of uitgeklokt.