Instellingen: algemeen

algemeen, tikklok afronding

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deze pagina kan enkel worden ingesteld door de Admins van de Strobbo-omgeving.

Op de Algemene Instellingen kan je volgende instellingen aanpassen:

Het activeren van de zelfregistratie

Wil je het mogelijk maken dat je werknemers zichzelf registreren in jouw Strobbo-omgeving. Kies er dan voor om de optie "activeer zelfregistratie" aan te vinken/

Wanneer dit is geselecteerd kunnen jouw medewerkers zelf een account-aanmaken via een link. Zo hoef jijzelf niet alle profielen toe te voegen.

Het afronden van de tikkingen

Er zijn verschillende afrondingmogelijkheden voor onze tikklok. Hierbij even een overzicht van de opties die je kan instellen.

• Alleen afronden voor de start van de werktijd
    Opgelet: dit kan je enkel aanvinken en gebruiken indien je op voorhand ook een planning maakt. Anders kan ons systeem namelijk niet de tijd afronden naar de starttijd. Als de persoon inklokt na de starttijd en je hebt geen andere afronding gekozen, dan gaat er niet worden afgerond.
    Voorbeeld: Petra staat ingepland om 10h00 om te starten. Ze klokt in om 9h50, ons systeem zal dankzij deze optie de tikking afronden naar 10h00.

Indien je extra afrondingen wil toevoegen vink je onderstaande opties aan, daarna zullen de mogelijkheden openen om het aantal minuten te selecteren.

Hierbij een voorbeeld van de opties.

• Afronden intiktijd
    Wil je dat de tikking bij het inklokken wordt afgerond dan selecteer je deze optie. Vervolgens kan je kiezen dat er wordt afgerond naar beneden, boven of het dichtsbijzijnde. Standaard wordt hier gekozen om naar boven af te ronden.
    Het afronden naar boven houdt in dat een tikking op x- minuten naar boven wordt afgerond. Dit wil zeggen dat 9h43 dan 9h45 wordt.

• Afronden uitkloktijd
    Wil je dat de tikking bij het uitklokken wordt afgerond dan selecteer je deze optie. Vervolgens kan je kiezen dat er wordt afgerond naar beneden, boven of het dichtsbijzijnde. Standaard wordt hier gekozen om naar beneden af te ronden.
    Het afronden naar boven houdt in dat een tikking op x- minuten naar beneden wordt afgerond. Dit wil zeggen dat 9h43 dan 9h40 wordt

• Klokken jouw medewerkers hun pauzes, dan kan je ook nog instellen dat het start- en einduur van de pauze wordt afgerond.
    Dit werkt net hetzelfde als de andere afrondingen.

De werktijdtypes

Deze optie staat standaard ingevuld op "standaard werktijd", hier moet je zelf niets aan wijzigen.

Het activeren van de iCal

Via de iCal link kunnen jouw medewerkers de werktijden toevoegen aan hun persoonlijke agenda.
Vink je aan dat de iCal voor alle werktijden geactiveerd mag worden, dan kunnen de werknemers ook alle werktijden van de collega's in hun agenda weergeven.