De tikklok: Hoe klok ik in en uit

tikklok, tikklok gebruiken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding komen volgende onderwerpen aan bod

Waar vind ik mijn pincode

Je vind je pincode als volgt:

Via desktop

• Log in in de Strobbo desktop applicatie

• Ga in het hoofdmenu naar "profiel" - " gegevens wijzigen"

• Rechts zie je dan PIN

Opgelet: Als gebruiker kan je jouw pincode niet zelf wijzigen

Via app

• Log in in de Strobbo app

• Klik onderaan op "Meer"

• Klik op "Profiel"

• Klik dan op "Pin"

Hoe klok ik in en uit

Indien je werkgever een tablet of pc heeft met de applicatie open kan je gewoon jouw pincode ingeven op het tikklokscherm,

1 Geef je Pincode in
Je geeft vervolgens jouw code in.
Daarna klik je op "enter".

2. Selecteer de vestiging indien dit wordt gevraagd
Bestaat de omgeving uit diverse vestigingen en sta je niet ingepland, dan krijg je de vraag om de correcte vestiging te selecteren.

Selecteer de vestiging, daarna verschijnt volgende pop-up. Indien je wil inklokken kan je nu op OK drukken.

3. druk je nu op "Ok".

Indien je geen contract moet ondertekenen ben je nu ingeklokt. Dien je wel een contract te ondertekenen dan kan je het voorbeeld hier bekijken.

4. Je bent ingeklokt

5. Wil je nu uitklokken, dan ga je terug naar het tikklokscherm.
Je geeft dan opnieuw jouw pincode in.

Volgend scherm zal verschijnen. Wil je uitklokken kies je "clock out".

Nadat je dit hebt gedaan krijg je een overzicht van jouw werktijd.

Contracten

Ben je een student? Of werkt jouw werkgever met addenda? Of moet je een toegelaten afwezigheid ondertekenen dan krijg je ook die contracten te zien bij het inklokken.

Je zal na stap 3 (Zie hoe klok ik in en uit) een extra pop-up krijgen.
Je vult hier dan gewoon even jouw handtekening in en klik op "sign".

Pauze

Indien je de pauzes moet klokken zal je werkgever jouw hier over inlichten.

Een pauze kan je nemen wanneer je reeds bent ingeklokt en gaat als volgt:

• Je gaat naar het tikklokscherm.

• Je geeft jouw pincode in.

• Je kiest nu "pauze" in plaats van uitklokken

• Volgend scherm zal verschijnen:

• Wil je terug aan de slag? Ga dan gewoon terug naar het tikklokscherm en geef je pincode in.

• Volgend scherm zal verschijnen:

• Hiermee ben je ook terug ingeklokt en dus aan het werk.

Belangrijk

Geef je binnen de 15 minuten aan te willen in- en uitklokken dan krijg je een waarschuwing.

Je kan hier op "Nee" drukken wanneer je niet wil uitklokken en ingeklokt wil blijven.

Het is belangrijk dat je correct in- en uitklokt, dit omdat de Dimona's gekoppeld zijn aan onze tikklok.