Autoplanner: koppelen profielen

autoplanning profielen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn 2 manieren om te werken met de autoplanning

• Op basis van Open Werktijden

• Op basis van behoeftes.

In deze handleiding vind je meer informatie over:

Wat zijn de profielen voor de autoplanner

Tijdens de opleiding van Strobbo zullen wij samen met jullie de autoplanning configureren door meerdere autoplanning profielen aan te maken.

Per profiel kunnen we de regels van de planning bepalen om zo te definiëren wat jullie bekijken als een optimale planning. Bijvoorbeeld hoeveel werkdagen en uren per week iemand mag werken.

Deze profielen kan je niet zelf instellen. Dit gebeurt door het technische team van Strobbo.

Belangrijk: zorg ervoor dat iedereen waarvoor we een planning moeten berekenen, gekoppeld is aan een autoplanning profiel

Bij het toekennen van de behoeften aan de users gaat het systeem rekening houden met de regels die gelden voor het desbetreffende profiel.

Hoe je kan zien of iedereen gekoppeld is

Dit doe je als volgt.

• Ga via "beheer" naar "gebruikers"

• Klik op "excel overzicht"

• Ga naar het tabje van het bedrijf, daar vind je "auto-planning profiel"

• Controleer of iedereen een auto-planning profiel heeft.
    Indien dit niet zo is selecteer je het gewenste profiel. Dit wordt automatisch onthouden door het systeem.

Toekennen van een profiel aan een user

Dit kan op 2 manieren:

• via het excel-overzicht (Zie: Hoe je kan zien of iedereen gekoppeld is).

• via het profiel van de gebruiker:

• Ga via "beheer" - "gebruikers"

• Klik op de desbetreffende gebruiker.

• Ga naar het tabje van het bedrijf.

• Selecteer het gewenste profiel.

• Klik bovenaan rechts op "opslaan".

Toekennen vanuit het autoplanning profiel

Je vindt het autoplanning profiel als volgt:

• Ga via "beheer" - "instellingen" - "extra"

• Klik op "autoplanning profielen"

• Klik op het "edit" icoontje achter het desbetreffende profiel.

• Het profiel gaat open. Klik op "Meer acties".

• De optie "profiel toekennen" zal verschijnen.
    Selecteer deze.

• Er gaat een pop-up open met alle gebruikers.

• Selecteer de gebruikers die je aan het profiel wil toekennen.

• Klik op "Toewijzen".

Wil je iemand verwijderen dan doe je dit ook via deze pagina.

• open het desbetreffende profiel met het edit icoontje

• klik op "toegewezen werknemers"

• gebruik het vuilbakje achter de naam van de desbetreffende gebruiker

• klik "ja" indien je de gebruiker wil verwijderen van dit autoprofiel.