Nieuw Tikklok overzicht: overuren, week afsluiten, tikkingen toevoegen, aanpassen en exporteren
Nieuw Tikklok overzicht: overuren, week afsluiten, tikkingen toevoegen, aanpassen en exporteren

Tikklok overzicht, uitklokken, overzicht, overuren, sluiten week

Cescia Vanhout avatar
Geschreven door Cescia Vanhout
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding geven je een overzicht van de functies van het Tikklok overzicht.

Waar vind ik het tikklok overzicht

Je vindt het tikklok-overzicht via

• Planning

• Tikklok overzicht

Dit scherm is zowel toegankelijk voor Admins als Chefs.

Een gebruiker kan zijn eigen tikkingen ook bekijken, die vind je terug via "Mijn Rooster - Tikklok Overzicht".

Hoe bereken ik de overuren

Wil je de overuren berekenen dan moet je dit eerst instellen in het profiel van de desbetreffende gebruiker.

• Je gaat naar gebruikers

• Je klikt op de desbetreffende gebruiker

• Je gaat naar het tabje van de vestiging

• Je vinkt aan "overuren bijhouden"

• Je vult het minimum en maximum in.

• Je klikt op opslaan

• Vervolgens ga je naar het Tikklok Overzicht

• Je klikt op "Sluit week"
    Tip: controleer altijd even alle tikkingen van de afgelopen week

• De overuren worden automatisch berekend en aangevuld in het profiel van de gebruiker.

Tip: Je vindt het saldo terug in het tabje "verlof" in het profiel van de gebruiker of in het scherm "Verlofsaldi" in "Afwezigheden en beschikbaarheid".

Week afsluiten

Een week afsluiten zorgt ervoor dat de overuren van de desbetreffende week worden berekend. Je doet dit als volgt:

• Je gaat via "Planning" naar "Tikklok Overzicht"

• Je ziet bovenaan de knop " Acties" .

Wanneer je hier op klikt zie je dat er 2 opties verschijnen " Exporteer naar Excel" en "Sluit week". Is de week nog niet volledig gepasseerd dan zal je "Sluit week" niet kunnen selecteren.

Wanneer de week gepasseerd is, controleer dan goed even alle tikkingen en dan kan je de week sluiten.

• Klik op "Sluit week". Je krijgt nog de vraag of je zeker bent. Klik op JA indien de week mag worden afgesloten.
    Opgelet: indien je nog iets moet wijzigen aan een afwezigheid, de planning of een tikking doe je dit best voor deze stap druk je NEE.

• Een gesloten week herken je aan de melding bovenaan.

Ter info: Hoe heropen je een week.
Via onze chat met support kunnen wij instellen welk type gebruiker een week kan heropenen. Wil je dat een chef dit ook kan? Geef ons dan een seintje. Standaard is dit enkel voor admins. Dit doe je ook via de knop "Acties".

Waar vind ik het ingeklokt personeel

Het ingeklokt personeel kan je vinden via:

• de homepage

• Rechts zie je "notificaties"

• Je klikt hier op " Ingeklokte gebruikers"
      Klik hier.

• het tikklok overzicht

• je klikt hier op "Lopende tikkingen"

Via het overzicht van de Lopende Tikkingen kan je

• een geregistreerde tikking aanpassen met het potlood

• een gebruiker uitklokken via de rode stopwatch-knop

Let op: de Dimona zal niet worden geüpdatet wanneer je de gebruiker via deze manier uitklokt.

Hoe voeg ik een tikking toe

Een tikking toevoegen doe je als volgt:

• Je gaat via Planning naar Tikklok overzicht

• Je klikt op Voeg tikking toe.

• De volgende pop-up gaat open.

Je kan nu de tikking toevoegen

• In dit scherm zoek je via de naam op de werknemer.

• Je selecteert de gewenste dag.

• Je kiest een start en einduur.

• Je kiest de juiste vestiging indien er meerdere zijn.

• Je kan eventueel nog een opmerking toevoegen.

• Je klikt op toevoegen.

Daarna kan je de pauze toevoegen.

• Je klikt op "toevoegen"

• Je kiest het startuur en einduur van de pauze.

• Je klikt op "opslaan".

Hoe pas ik een tikking aan

Wil je een bestaande tikking aanpassen kan door te klikken op de lijn van de tikking die je wil wijzigen.

De tikking zal openen. Je kan nu de tijden wijzigen of een pauze toevoegen. Vervolgens klik je op "opslaan"

Indien er wijzigingen zijn gebeurd zie je dit door het uitroepteken in de oranje driehoek.

Klik je hierop dan verschijnen de details van de wijzigen.

Filters

In het tikklok overzicht kan je filteren op:

• Naam

• Statuut

• Ingeklokt (datum)

• Vestiging

• Handmatig: heb je de tijdregistratie manueel toegevoegd (ja). of is ze via de tikklok geregistreerd (nee).

Heb je een filter geselecteerd, pas je een tijdregistratie aan, of verander je van pagina, dan zal de geselecteerde filter behouden blijven.

Welke filter je hebt geselecteerd zie je bovenaan de lijst.

Exporteren naar Excel

Je kan 2 exports maken van het tikklok-overzicht.

Eentje met de tikkingen van de huidig geselecteerde week of een van een geselecteerde periode.

Je doet dit als volgt:

• klik op "Acties",

• klik op "Exporteer naar Excel",

• selecteer de gewenste export en eventueel de gewenste datum,

• klik op Exporteren,

• Klik op het pijltje om het bestand te downloaden op jouw computer.