Autoplanning: op basis van behoeftes

Autoplanning

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Strobbo kan jouw planning automatisch berekenen, op basis van de geïmporteerde behoeftes.

Let wel op, deze functie is niet gratis. Wil je gebruik maken van onze autoplanning vraag dan meer uitleg via onze chat.

Deze handleiding bevat verder de volgende onderdelen:

Waar vind ik de autoplanning

Je vindt de autoplanning in zowel de dagplanning als weekplanning.
Je navigeert om te starten met de automatische planning naar het dag- of weekoverzicht.

Daarna kan je in de sidebar klikken op het "autoplanning"-symbool.

Wanneer je met jouw muis over de symbooltjes hoovert zal bij de autoplanning-module "Bereken planning" verschijnen.

Hoe werkt de autoplanning

Wil je de autoplanning op basis van behoeftes gebruiken, dan moet je eerst de behoeftes uploaden.

Na het opladen van de behoeftes kan je de planning berekenen.

De behoeftes

De koppeling wordt meestal gelegd via IT dienst van de klant.

Moesten je behoeftes niet automatisch doorgegeven worden via onze API, dan kan je de behoeftes als volgt manueel uploaden:

• ga naar de dag- of weekplanner

• klik op het icoon voor de autoplanner

• klik op opladen behoeftes

• selecteer de juiste files

• vink bestaande bestanden overschrijven aan indien nodig anders klik je rechtstreeks op "opladen".

Zorg ervoor dat iedereen een autoplanning profiel heeft

Tijdens de opleiding van Strobbo zullen wij samen met jullie de autoplanning configureren door meerdere autoplanning profielen aan te maken.

Per profiel kunnen we de regels van de planning bepalen om zo te definiëren wat jullie bekijken als een optimale planning. Bijvoorbeeld hoeveel werkdagen en uren per week iemand mag werken.

Deze profielen kan je niet zelf instellen. Dit gebeurt door het technische team van Strobbo.

Belangrijk: zorg ervoor dat iedereen waarvoor we een planning moeten berekenen, gekoppeld is aan een autoplanning profiel

Bij het toekennen van de behoeften aan de users gaat het systeem rekening houden met de regels die gelden voor het desbetreffende profiel.

Hoe start ik de autoplanning

• Je gaat naar de dag- of weekplanner.

• Je zorgt dat de behoeftes zijn opgeladen.

Opgelet je moet voor elke dag de behoeftes uploaden.
    Indien je dit niet hebt gedaan krijg je hier een melding van.
    Natuurlijk kan je indien nodig de planning starten door op "ja" te klikken, voor de desbetreffende dagen wordt dat geen planning gemaakt.

• Vervolgens start de berekening van het systeem. Je ziet dit door de volgende boodschap.

• Wanneer de planning berekent is zal je terug het werkrooster zien.

• Je kan nu eventueel nog aanpassingen aanbrengen die nodig zijn.

Hoe stop ik de autoplanning

Wil je de autoplanning annuleren dan kan dat enkel tijdens het berekenen door te drukken op de rode knop " Annuleer berekening"

Vervolgens krijg je de vraag of je zeker bent. Indien je zeker bent klik je op "ja".

Hoe bekijk ik de status van de autoplanning

Je gaat naar de dag- of weekplanner en je gaat naar het symbooltje van de autoplanning. Vervolgens krijg je een overzicht van wie de planning start en eventueel heeft geannuleerd.