Alle collecties
Rapportage
Dashboard Omzet Per uur
Dashboard Omzet Per uur

dashboard

Cescia Vanhout avatar
Geschreven door Cescia Vanhout
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn 2 dashboards, namelijk omzet en omzet per uur. Het verschil tussen deze dashboards wordt uitgelegd in volgende handleiding.


Daarnaast start ook dit dashboard met een overzicht van de productiviteit en het personeelskosten percentage.


Voor de volledige informatie over deze 2 termen kan je best even hier kijken.

De werkelijke uren:

  • de getikte uren via de Strobbo tijdsregistratie gedurende de door jouw gekozen periode in de door jouw geselecteerde vestigingen.

De actuele kost:

  • De getikte uren vermenigvuldigd met de personeelskost voor de de door jouw geselecteerde vestiging.

De ontvangsten:

  • Deze kunnen worden ingegeven via het werkdaginfo-scherm op de planning of afkomstig zijn uit het kassasysteem van een derde partij.


Ben je benieuwd naar de impact van het weer (temperatuur en neerslag) op jouw omzet per uur, dan kan je hier ook op gaan filteren. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken wat jouw omzet per uur is op een licht bewolkte dag met een temperatuur tussen 16 en 20 graden Celcius.

Je kan tijdens het berekenen van jouw omzet per uur ook rekening houden met het aantal reservaties en het aantal personen. We maken onderscheid tussen het aantal reservaties en het aantal personen omdat je natuurlijk met 1 reservatie zowel een tafel van 2,4 of meer kan bedoelen.

Verder maken we het nog mogelijk om een inzicht te krijgen wat de omzet per uur per dag is voor de geselecteerde periode. Selecteer je een langere periode, dan kijken we voor dinsdag dus naar al de dinsdagen gedurende die periode.
Wanneer je hoovert in de grafiek krijg je het aantal uren voor die dag.

Wil je specifiek naar een bepaalde datum krijgen, dan kan je de grafiek details per dag gebruiken. Dan krijg je het aantal gepresteerde uren voor een bepaalde datum. De datum vind je onderaan. In het voorbeeld hadden we op 10/07 38.67 geregistreerde uren.

We maken ook nog een onderverdeling per uren in een dag.
Op 22h00 zijn er zo 16,02 geregistreerde uren. Opgelet, hierbij nemen we alle dagen om 22h00. Je ziet hier dus het aantal geregistreerde uren om 22h00 voor de geselecteerde data.

We kunnen op deze manier ook het aantal uren vergelijken tussen 2 dagen via onderstaande grafiek.

Wil je een mooi overzicht per dag? Dan zet je de details per uren kalender op 1 dag voorbeeld van 10h00 tot 23h00.

Dan zie je in de grafiek over de geregistreerde uren dat er 3.39 geregistreerde uren waren op dat moment om 22h00.

We geven ook nog een overzicht van de productiviteit voor de geselecteerde uren.

In deze lijngrafiek geven we een overzicht van de omzet (groene lijn) versus de kosten. De afgeleide personeelskost is in dit voorbeeld niet ingevuld.

Was dit een antwoord op uw vraag?