eID importeren in Strobbo

Hoe importeer je een eID in Strobbo?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een eID in te lezen in Strobbo moeten we onderstaande stappen volgen:

1. eID software downloaden en installeren via het portaal van de overheid.

Via deze link kan je de software downloaden. Je downloadt best direct de eID software alsook de eID Viewer! Beide tools dien je te geïnstalleerd te hebben.

Tip! Na het installeren van beide tools kan je best even je pc herstarten.

2. De kaartlezer aansluiten op de pc samen met het uit te lezen paspoort.

Vasco DigiPass 905 eID-kaartlezer | Krëfel – de beste prijzen, service  inbegrepen

3. Open de eID viewer software op je pc

Als je de kaartlezer én kaart hebt aangesloten voordat je de software opent, leest de eID viewer nu automatisch het paspoort.

4. Vervolgens klik je linksboven op "File" en vervolgens op "Save as". De eID file kan je nu opslaan op je computer.

5. Bij het creëren/updaten van een gebruiker kan je nu de eID file opladen.

Hoe je een nieuwe gebruiker aanmaakt, kan je terugvinden in deze handleiding.