Alle collecties
Starten met Strobbo
Automatische pauzemogelijkheden in Strobbo
Automatische pauzemogelijkheden in Strobbo
pauze setup pauze
Cescia Vanhout avatar
Geschreven door Cescia Vanhout
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Indien je werknemers niet in-/uittikken voor de pauze, maar er wel pauze moet toegevoegd worden aan de tikkingen, kan je gebruik maken van één van onderstaande opties.

Deze setup kan je niet zelf uitvoeren: contacteer support zodat ze dit kunnen inrichten voor jou.

Let op: pauzes in Strobbo zijn altijd onbetaald en worden dus niet meegeteld als gewerkte tijd.

1. Pauze overnemen uit de planning

Wanneer je de pauze meeneemt in de planning, zorgt deze optie ervoor dat de pauze wordt toegevoegd aan de tikking (** zie details onderaan).

2. Automatische pauze via de tikklok

Wanneer niet alle tijdregistraties gelinkt zijn aan de planning, of wanneer je de pauze niet wil registreren bij de planning, kan je eventueel automatische pauzeregels laten instellen op basis van de afspraken uit jouw arbeidsreglement.

De automatische pauze werkt als volgt:

  • we kunnen een pauze instellen van x aantal minuten

  • vanaf een bepaald aantal uur gewerkt

  • de pauzes kunnen worden ingesteld per statuut

Bijvoorbeeld: een pauze van 30 minuten vanaf 6h00 gewerkt voor arbeiders, een pauze van 30 minuten vanaf 04h00 gewerkt voor studenten.

De pauze kan niet worden ingesteld per werknemer. De instelling is enkel mogelijk voor statuten.


**Je werknemers kunnen natuurlijk nog steeds hun pauzes registreren via de tikklok. Stel dat de geklokte pauze korter is, dan maken we er standaard de duurtijd van de automatische pauze van. Stel dat de duurtijd van de geklokte pauze langer is, dan nemen we deze laatstgenoemde.

Hou rekening dat wanneer je manueel wijzigingen uitvoert aan de pauze van een tijdregistratie, het systeem deze niet zal overschrijven, ook niet wanneer deze korter is dan de ingestelde pauze.

Een voorbeeld: je hebt een automatische pauze van 30 minuten. Jan klokt die dag maar 15 minuten pauze, dan zal het systeem hier automatisch 30 van maken. Indien Jan de volgende dag 45 minuten pauze klokt, dan behouden we de 45 minuten.

De pauze is ook niet opneembaar tussen een bepaald moment op de dag, voorbeeld elke dag tussen 13h00 en 14h00. Indien je dit wenst moet je jouw werknemers laten in- en uitklokken. Wat wel kan is bijvoorbeeld 1 uur pauze vanaf 9h00 gewerkt.


Deze automatische pauzes worden 's nachts verwerkt, de pauze verschijnt dus pas de volgende dag in het overzicht.

Was dit een antwoord op uw vraag?