Gebruikersbeheer: Overuren bijhouden

overuren bijhouden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Strobbo kan je instellen per personeelslid of voor hem/haar overuren moeten bijgehouden worden of niet.

Dit omdat het mogelijk niet voor iedereen moet bijgehouden worden, bv enkel voor je vaste werknemers en niet voor je studenten.

Dit artikel legt je uit wanneer de overuren worden berekend.

Instellen voor welk personeelslid overuren moeten bijgehouden worden doe je als volgt:

1. Ga in het menu onder "Beheer" naar "Gebruikers"

2. Klik rechts op het 'edit icoontje' van het personeelslid waarvoor je de overuren wil activeren

3. Klik de correcte vestiging aan.

4. Vink aan "overuren bijhouden"

5. Geef in vanaf wanneer er min- en overuren moeten worden geregistreerd.

Let op: Wanneer je bv 40 en 40 instelt zal wanneer er 40:05 uren gewerkt zijn die week, 5 minuten overuren aangegeven worden, net zoals er 5 minuten minuren zullen aangerekend worden wanneer er maar 39:55 gewerkt is. Indien je zou instellen dat minuren tellen onder de 39 en overuren boven de 41 uren, zou er bij een werkweek van 38:05 dus niets aangerekend worden.