In het dashboard van de Omzet kijken we naar de volledige personeelskost.
Je ziet op deze pagina ook dat je weer de correcte data-range moet kiezen en dat je kan filteren op vestiging.
Daarnaast volgt er een overzicht, die data helpen bij het berekenen van de PKP en Productiviteit.
De budgeturen kan je ook in Strobbo toevoegen in de weekplanning, net zoals de omzet die je verwacht. (Via de knop werkdaginfo)
Geplande personeelskost
Voor de geselecteerde periode het aantal geplande uren vermenigvuldigt met de personeelskost.
Personeelskost
Voor de geselecteerde periode het aantal geregistreerde uren via onze tikklok vermenigvuldigt met de personeelskost.
Actuele omzet
Kan worden opgehaald vanuit een link met de kassa, je kan deze ook zelf ingeven via de werkdaginfo op de weekplanner
Actuele uren
Het aantal geregistreerde uren via onze tikklok voor de geselecteerde periode
De budgeturen
De uren op werkdaginfo
Geplande uren
Het aantal geplande uren via onze planning voor de geselecteerde periode
De berekening van de productiviteit gebeurd als volgt:
De klassieke productiviteit berekening:
omzet/ aantal gepresteerde uren.
Het klassieke doel is hierbij een productiviteit van 65.
Het personeelskosten percentage.
personeelskost/omzet x 100
Een sectordoel in de horeca is vaak 35%, dit betekend dat je bij elke €100 omzet, €35 gaat uitgeven aan jouw personeel.
Dit is ook vaak benoemd als PKP.
We bieden ook een overzicht van de "getikte uren per statuut". In deze grafiek zie je het aantal geregistreerde uren voor de geselecteerde periode per statuut uitgedrukt in percentages.
Wat duidelijk blijkt uit het voorbeeld is dat "studenten" een groot deel van de tijden op zich nemen, met maar liefst 53.4%.
Onderstaande grafiek toont de geplande versus geklokte uren en ook de voorziene budgeturen. Indien dit laatste niet is ingevuld wordt dit niet getoond.
Via deze grafieken zie je dus jouw geplande uren en geklokte uren. Indien hier een grote afwijking is, kan je jezelf best afvragen of jouw planning nog wat aanpassingen nodig heeft. Onderplannen heeft als gevolg dat je vaak mensen overuren moet laten draaien, dit is niet altijd de goedkoopste oplossing. Daarnaast is overplannen ook gevaarlijk, want hierdoor heb je meer personeelskosten dan nodig .
Heb je diverse vestigingen dan krijg je ook steeds de omzet per vestiging. Zo vergelijk je makkelijk hoe jouw vestigingen draaien. De omzet halen we uit werkdaginfo of via de koppeling met jouw kassa-systeem.
We kunnen dit ook bekijken over de vestigingen heen naar een dag-overzicht. Hierbij combineren we de totalen van de geselecteerde vestigingen om een dagtotaal te krijgen.
We geven ook de productiviteit en personeelskost per vestiging weer in dit rapport.
De productiviteit wordt berekend door de omzet te delen door het aantal uren per dag dat er geregistreerd worden via de tikklok. Het richtcijfer in de horeca is 65.
Het personeelskostenpercentage is de personeelskost/omzet vermenigvuldigt met 100. Het sectordoel in de horeca is 35%.
Verder krijg je ook nog een grafiek die deze cijfers per dag per vestiging gaat weergeven.
Wil je een bepaalde vestiging vergelijken met een andere dan kan je de andere uitklikken. Gewoon even op de naam van de vestiging klikken.
Er is een globale grafiek over de diverse vestigingen heen die de personeelskosten versus de omzet bekijkt per dag.
Als laatste kan je de personeelskosten ook nog gaan vergelijken met het gestelde doel.
Helemaal onderaan staat al de data, die kan je overhalen naar een Excel Export.