Handleidingen & Alg.
Hoe kan ik Lightspeed autoriseren?

Lightspeed

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Lightspeed L-series

Om de koppeling met Lightspeed te activeren, moet je Strobbo toegang geven tot de Lightspeed-data. De stappen hiervoor staan hieronder beschreven.

1. Log in in jouw Strobbo-omgeving

2. Ga naar Beheer > Instellingen > Lightspeed

Indien je meerdere vestigingen hebt, zal je ze hier allemaal zien staan.

• Voorbeeld indien 1 vestiging:

Voorbeeld indien meerdere vestigingen:

3. Klik op het autorisatie-icoontje helemaal achteraan bij de vestiging waarvoor je toestemming wilt geven.

Opgelet! Indien onder "Toegestaan" al een vinkje staat, is deze vestiging al geautoriseerd en hoef je dit niet opnieuw te doen!

4. Er verschijnt een pop-up om te vragen of je de huidige Lightspeed-autorisatie wil overschrijven.

Controleer zeker dat je de correcte vestiging hebt geselecteerd. In onderstaande afbeelding zien we dat het om "Antwerpen" gaat.

5. De Lightspeed-pagina opent zich nu.
Hier kan je inloggen met jouw email en Lightspeed-paswoord.

6. Klik op 'Allow' indien je wil dat Strobbo de details van Lightspeed ontvangt.

7. De volgende pagina zal verschijnen:

Je mag dit gewoon sluiten.

8. Wanneer je terugkeert naar de Strobbo-omgeving, zal je zien dat er een vinkje verschijnt onder "Toegestaan" voor de desbetreffende vestiging.

9. Breng het Strobbo-team op de hoogte dat je bovenstaande in orde hebt gebracht. Dit mag je laten weten via onze chat met support.

Lightspeed K-Series

Maak je gebruik van de K-series van Lightspeed dan moet je eerst nog een wijziging in Lightspeed zelf aanbrengen.

Je dient in Lightspeed een login aan te maken voor elke vestiging apart. Dit is dus enkel van toepassing indien jouw Strobbo omgeving meerdere vestigingen heeft en indien je meerdere vestigingen wil koppelen met Lightspeed.

Dit doe je in Lightspeed via "Gebruikers - Backoffice Gebruikers". Voeg per vestiging een gebruiker toe met uniek email-adres.
In het voorbeeld gebruiken we bijvoorbeeld "Lommel Kantoor - lommel@strobbo.com" en "Genk Zaal - genk@strobbo.com".

Je moet ook de volgende instellingen correct hebben staan in jouw Lightspeed instellingen per gebruiker. Je moet toestemming geven om het BO-REPORT te gebruiken.

Daarna volg je dezelfde authentificatie stappen als hierboven vermeld voor de L-series.