De nieuwe dagplanning: Details
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Selecteer de correcte dag

Allereerst kan je de correcte dag selecteren:

• je klikt in het kadertje met de datum

• je selecteert de correcte datum

• de pagina van de gekozen datum zal automatisch laden

Wil je switchen tussen de dagen dan kan je gebruik maken van de groene pijltjes (voor of na de desbetreffende dag).

Aan de rechterkant zie je nu diverse knoppen. In deze handleiding gaan we verder in op die diverse knoppen en functies.

Werktijden aanmaken

Je kan op 2 manieren een werktijd aanmaken:

• Je klikt in de lijn waar je een werktijd wil aanmaken op het plus-teken.

• Je klikt op het plus-teken in het rondje aan de rechterkant.

In beide gevallen zal onderstaand scherm verschijnen.

Hier selecteer je dan:

• het startuur (van) en einduur (tot);

• een eventuele pauze;

• het werkgebied;

• de werknemer (opgelet werknemers met een * zijn inactief);

• In het veld opmerking kan je een opmerking noteren.

Je klikt vervolgens op aanmaken.

De aangemaakte werktijd verschijnt vervolgens op de planning. Wanneer je er op klikt zullen de opties terug verschijnen en kan je indien nodig aanpassingen maken. Deze bewaar je door de knop "opslaan".

Je kan de werktijd ook verslepen. Wanneer deze in het rood verschijnt wil dit zeggen dat de medewerker is ingepland buiten zijn beschikbaarheid.

Weergave instellingen

Wanneer je klikt op het oog aan de rechterkant krijg je diverse weergave instellingen.

Hier kan je kiezen welk werkgebied je toont, maar ook andere diverse opties, zoals enkel het ingepland personeel. Wanneer je iets uitvinkt is deze optie natuurlijk niet actief.

Je kan de planning nu op 2 manieren sorteren, op starttijd of op naam.

Het vraagteken

Indien je op het vraagteken klikt, krijg je onderaan je planning de legende te zien over schillende werktijden, beschikbaarheden, markeringen en werknemers

Meer acties

Bovenaan vind je nog de knop "meer acties" in het blauw. Hier kan je een herinnering sturen en de dag volledig wissen.
Daarnaast kan je hier ook een afwezigheid of beschikbaarheid toevoegen.

Meldingen

Naast de knop "meer acties" vind je ook het belletje, wanneer je hier een rode bol in ziet verschijnen heb je "meldingen". Deze meldingen zijn belangrijk want mogelijk heb je iemand meer ingepland dan toegelaten, of iemand ingepland buiten zijn beschikbaarheid. Wanneer je op het belletje klikt zal je de meldingen zien verschijnen.