De nieuwe dagplanning: planning maken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding vind je volgende onderdelen:

Het grootste verschil met de nieuwe dagplanning is dat je nu enkel 1 dag te zien krijgt en dat je werktijden kan inplannen aan de hand van de plusjes.

Alle informatie over de side bar vind je hier.

Een nieuwe planning maken

Voor een planning te maken in het dagoverzicht ga je als volgt te werk:

• Je klikt op "Werkrooster" onder Planning

• Wil je het dagoverzicht dan klik je op "Dag"

• Je kiest de dag die je wil inplannen door te klikken in het datum-kadertje.
    De gewenste dag zal automatisch laden.

• Via het "oog" aan de rechterkant kan je bepalen welke weergave instellingen je kiest.

• Een werktijd kan je inplannen door te klikken op het plusje in het rooster of via het 2de icoon in de side bar.

Volgende kader verschijnt dan, hierin ga je de nodige gegevens aanvullen zoals het start- en einduur, de duur van de pauze, het werkgebied en de werknemer. Daarna klik je op aanmaken.

Wanneer je iemand inplant buiten zijn beschikbaarheid zal de kader rood kleuren.

Wanneer je een rondje met een streep voor een naam ziet wil dit ook zeggen dat die persoon geen beschikbaarheid heeft doorgegeven. In beide gevallen kan je de persoon. nog wel steeds inplannen.

• De 26:15 zijn het aantal ingeplande uren in die week.

• De 40:00 zijn het aantal contractuele uren van die persoon

• De - 28:00 (OT) zijn de overuren (in dit geval negatief).

Hieronder zie je een gemaakte planning. Onderaan zie je oranje balkjes, deze geven het aantal ingepland personen weer.

Je ziet nu per uur netjes wanneer je x-aantal medewerkers in hebt gepland.

Wanneer je tevreden bent over je planning kan je op de groene knop "alle werktijden verzenden" drukken.

Je kan dan aanvinken hoe (via mail of sms) je de werktijden wil verzenden, het saldo van de sms-en, welke waarschuwingen je krijgt en of je wil dat de werknemers hun werktijden nog moeten goedkeuren.

Wanneer alles naar wens is klik je op de groene knop "verzenden".

Hieronder zie je de planning met goedgekeurde werktijden.

Een planning kopiëren

Stel dat je deze planning meermaals wil gebruiken dan kan je deze ook kopiëren. Dit doe je via de sidebar met de "plusknop".

Wanneer je op "kopieer planning" drukt verschijnt volgend scherm. Je kan dan kiezen om een dag of week te kopiëren.

Bovenaan zie je welke dag/week je nu hebt en onderaan kan je dan selecteren naar waar je dit wil kopiëren. Vervolgens druk je op "kopieer".

Een dag wissen

Wil je een dag volledig verwijderen, dan kan dit als volgt:

• Ga naar "Meer Acties"

• Klik op "Wis Dag".

Opgelet: een verwijderde dag kan niet terug worden gehaald.

De meldingen bekijken

Bovenaan de planning vind je ook een belletje met rode bol. Hier kan je de waarschuwingen bekijken. De waarschuwingen die je krijgt kan je instellen via "beheer - instellingen - notificaties".

Een opmerking

Je kan opmerkingen toevoegen aan werktijden en open werktijden.
Wanneer je dit hebt gedaan is dit visueel op de planning zichtbaar.