Oude tikklok: hoe kan ik de tikklok installeren op mijn smartphone/tablet?
Oude tikklok: hoe kan ik de tikklok installeren op mijn smartphone/tablet?

tikklok, smartphone, tablet, iPad, iPhone, android

Cescia Vanhout avatar
Geschreven door Cescia Vanhout
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De tikklok van Strobbo is geen app, dus in de app store ga je die niet vinden.
Je surft met je browser (safari of chrome) naar je omgeving.
Opgelet: niet naar www.strobbo.com, wel naar de volledige URL van jouw persoonlijke omgeving: https://olws.eu/HIER-JE-FIRMANAAM

Android:

(Voor iPhone, kijk verder naar onder)

1 Open de link bovenaan op jouw smartphone
2 Klik op "naar tikklok" onderaan:

Opgepast: het zou kunnen dat je nu een foutmelding krijgt dat je niet kan klokken via dit toestel of deze browser. Je kan dit enkel instellen als je chef of admin bent!
Klik rechts bovenaan op de drie puntjes om het menu te openen:

3 Klik op "Toevoegen aan startscherm" in het menu.

4 Geef je link een duidelijk naam, ik klik op "Toevoegen":

Er wordt nu een snelkoppeling op je startscherm gemaakt naar onze tikklok.

iOS (iPhone/iPad)

1. Open de link van jouw omgeving in Safari

2.  Klik op "naar tikklok"

Opgepast: het zou kunnen dat je nu een foutmelding krijgt dat je niet kan klokken via dit toestel of deze browser. Je kan dit enkel instellen als je chef of admin bent!
Klik op het pijltje onderaan in het midden om het menu te openen:

3. En je klik op het vierkantje met pijltje naar boven.
Vervolgens scroll je naar onder
4. Klik op "zet op  beginscherm"

4 Vervolgens klik je op "voeg toe"

Je hebt nu een link op jouw iPhone/iPad naar de omgeving.
Opgelet je kan niet linken naar de tikklok zelf, enkel naar de omgeving.