Hoe Strobbo inlezen in Expresso (Vesta)

koppeling met Vesta voor dimona en prestaties

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onderstaande stappen dienen elke maand te gebeuren om de kalenderimport goed te laten verlopen naar Expresso (Vesta)

1. Controleer of het Rijksregisternummer van het personeel ingesteld is

Het rijksregisternummer moet steeds ingevuld zijn, dit is het nummer waarop wij koppelen met de loonmotor

2. Controleer of het statuut van het personeel is ingesteld

Wil je dat een medewerker mee wordt doorgegeven dan moet het statuut correct zijn ingevuld in het profiel van de medewerker.

Medewerkers met statuut " niet geconfigureerd" worden niet mee doorgegeven aan Expresso.

3. Maak je personeelsgegevens klaar voor het importeren van de contracten:

BELANGRIJK!

A. Er worden 3 gegevens meegenomen uit Strobbo, zorg dat deze steeds ingevuld zijn.

• De loon categorie (veld in de personeelsfiche)

• De functietitel (vel in de personeelsfiche) (indien dit leeg is, wordt de standaard 'eventmedewerker' gebruikt.

• Kostenplaats; hiervoor nemen we de titel van het werkgebied uit de planning, dit hoef je dus niet zelf in te vullen

B. Zorg ervoor dat alle werknemers reeds bestaan in Expresso én dat ze minstens 1 contract (= dimona) hebben in Expresso, uit dit contract worden namelijk gegevens gekopieerd voor de volgende contracten.

C. Controleer of bij de werknemers (in Expresso) of het veld "in dienst" is ingevuld, indien dit niet gedaan is, is het mogelijk dat de import extra personeelslijnen aanmaakt.

4. Importeer de contracten in Expresso

A. Log aan in Expresso
B. Ga naar het import scherm.
Indien deze link niet beschikbaar is, dien je dit te melden bij je sociaal secretariaat

C. Importeer de gegevens.

D. Bij issues kan je de logging checken
Indien je de functie logs niet ziet op je home screen, dan kan je deze rechten aanvragen bij je sociaal secretariaat

5 . Maak een exportbestand van de prestaties klaar in Strobbo

Inloggen via Strobbo, onder het menu "Beheer" via "Sociaal secretariaat" de export maken.
Wil je zeker zijn dat alles correct verloopt? Dan lees je best nog even volgende handleiding na.

Het bestand dat je exporteert uit Strobbo ga je opslaan op jouw pc.

6. Importeer de prestaties in Expresso

A. Ga naar import prestaties vast

B. Importeer de prestaties, selecteer werkgever, de periode, klik op bestand opladen en daarna op importeer

7. Kijk de prestaties na die geïmporteerd zijn en geef ze, na controle, door aan het sociaal secretariaat