Hoe Strobbo inlezen in Easy Online?

Easy Online

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onderstaande stappen dienen elke maand te gebeuren om de kalenderimport goed te laten verlopen naar easyonline (voorbeeld van sociaal secretariaat LWB).

1. Controleer of het personeelsnummer vanuit Easy Online in Strobbo staat

Het correcte werknemer nummer vind je in Easy Online. Klik op "werknemers", klik op de werknemer van wie je de nummer zoekt.
De Nr. Wkn dien je in te geven in Strobbo.

Wanneer het nummer niet is aangevuld in Strobbo ga je de gegevens niet kunnen importeren. Het nummer aanvullen doe je bij "Gebruikers" onder "Beheer" in het personeelsoverzicht.

Werknemers die nog niet gekend zijn in Easy Online, dien je in Easy Online toe te voegen. In Easy Online dien je al de blauwe vakjes te vervolledigen om een correcte verwerking van de lonen te bereiken.

Wanneer je iemand aanmaakt in Easy Online, krijgt die automatisch een personeelsnummer. Deze nummer vul je in in Strobbo.

2 . Maak een exportbestand klaar in Strobbo

Inloggen via Strobbo, onder het menu "Beheer" via "Sociaal secretariaat" de export maken.
Wil je zeker zijn dat alles correct verloopt? Dan lees je best nog even volgende handleiding na.

Het bestand dat je exporteert uit Strobbo ga je opslaan op jouw pc.

3. Importeer de gegevens in Easy Online

Log in in Easy Online en klik op "Mijn Prestatiestaten".

Rechts onderaan kan je op de gele "Import" knop klikken.

Klik op "Bestand kiezen". Navigeer naar het exportbestand dat je zonet hebt opgeslagen en klik op "import".

Het bestandstype dat je dient te importeren is een LOSKIDIP.

Je prestaties zijn nu ingeladen in de kalenders, kijk na of de resultaten naar verwachting zijn.

Krijg je de foutmelding dat je nog prestaties dient goed te keuren? Ga dan naar "Mijn prestatiestaat" en druk rechts onder op de groene knop "Goedkeuren".  Je dient alle prestaties goed te keuren voor je ze kan verzenden.

Indien alles is goedgekeurd komt er een groen vinkje onder "goedkeuren" achter de naam van de werknemers.

Krijg je de foutmelding dat je nog prestaties dient te verzenden? Dan kan je dit via de blauwe knop "Verzenden".

Indien alles goed is verstuurd krijg je een groene kader.