Regels toevoegen aan export

Sociaal secretariaat

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via Strobbo kan je eenvoudig de gepresteerde uren doorgeven aan het sociaal secretariaat. Wij kunnen hierbij zelfs rekening houden met de bruto-netto overuren of een toeslag op zondag. Hiervoor moet je natuurlijk wel regels definiëren in ons systeem.

Je kan deze regels zelf toevoegen (zie onderstaande handleiding) of je mag ons altijd de Excel ingevuld bezorgen met welke regels bij jouw onderneming van toepassing zijn. Wij zetten ze dan voor jou in het systeem.

Deze regels zelf toevoegen doe je bij "Beheer - Instellingen - Werktijd types". Allereerst moet je controleren dat je al de juiste codes hebt van jouw werktijd type en dat je deze al hebt toegevoegd.
Hoe je dit doet kan je vinden in dit artikel.

Vervolgens moet je de regel definiëren.

Hieronder zie je een voorbeeld van 3 regels. OPGELET: de onderste regel werkt altijd supplementair op de bovenste.

Bijvoorbeeld: vanaf meer dan 38u wil je dat de uren van jouw voltijdse medewerkers overuren worden van het type 75B0 (deze looncode is afhankelijk voor jouw sociaal secretariaat). Dan ziet de instelling er als volgt uit:

1. Zoals hierboven zie je dat je het statuut moet kiezen voor wie deze regel geldt.

2. Kies je het werktijd type waar de regel voor geldt en daarna vul je de criteria aan.
    Daarna selecteer je nog welk werktijd type het moet worden.

3. Sla je de regel op.

Een ander voorbeeld dat bij veel ondernemingen van toepassing is, is " de nachttoeslag".  Hieronder zie je hoe je tussen bepaalde uren een nachttoeslag kan toekennen aan al jouw personeelsleden.
Belangrijk bij een toeslag is dat je het vakje "supplement" aanvinkt.

Wanneer er op een bepaalde dag een toeslag is vervang je het criterium "werktijd" gewoon door dag. En de vaste waarde wordt dan vb. zondag.

Meer dan 11 uur op een dag kan je automatisch laten tellen als overuren. Bekijk voor deze optie de onderstaande afbeelding.

Je selecteert de statuten die voor deze overuren in aanmerking komen.

Wil je werken met regels over het aantal uren per week dan kan het als volgt worden ingesteld.

Je ziet hier dat wanneer de uren per week meer zijn dan het aan werkuren per week en het er minder dan 50 zijn, dat deze worden geteld als Meeruren Flex.

OPGELET: indien je de regels wil laten werken in jouw sociaal secretariaat pagina dan dien je eerst alle regels toe te voegen voor je op "regels toepassen" klikt. Je kan slechts één keer de regels toepassen op de pagina, anders dien je een reset aan te vragen op de Chat met Support.