Handleidingen & Alg.
Veelgestelde vragen
Hoe pas ik het verlofsaldo aan van een personeelslid?

verlofsaldo

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Strobbo kan je het verlofsaldo van jouw personeel bijhouden.

Bijvoorbeeld: wanneer iemand voltijds werkt, heeft hij/zij over het algemeen recht op 20 dagen wettelijk verlof per jaar.

Opgepast: Onderstaande stappen kan je enkel doen wanneer voor het afwezigheidstype in kwestie "Saldobeheer" is geactiveerd:

Waar raadplegen?

Zowel op de gebruikerspagina als in de verlofkalender kan je snel zien hoeveel verlofuren een personeelslid nog in totaal over heeft. Op de gebruikerspagina van een personeelslid zelf kan je de details van zijn/haar verlof zien.

Hoe aanpassen of toevoegen?

Verlofsaldo's aanpassen of verlof toevoegen doe je als volgt:

1. Klik op het menu onder "Beheer" op "Gebruikers"

2. Open het profiel van de gebruiker voor wie je het saldo wil toevoegen.

3. Klik op de tweede tab "Afwezigheden".

4. Er zijn nu 2 mogelijkheden.
    Het personeelslid heeft nog geen saldo's. (Zoals in bovenstaande screenshot).

Je drukt nu op "Afwezigheden toekennen".

5. Er gaat een pop-up open.

6. Je kiest het afwezigheidstype waar je saldo voor wil toevoegen.

7. Je voegt het beginsaldo en het actuele saldo toe.

Opgelet: Verlof werkt bij Strobbo steeds in uren, voeg dus uren ipv dagen toe.

Het beginsaldo wijzigt doorheen het jaar niet, dit blijft altijd hetzelfde. Voeg je dus saldo in het midden van het jaar toe dan is het beginsaldo afwijkend van het saldo. Met saldo bedoelen we het resterende aantal uren.

In onderstaand voorbeeld heeft het personeelslid al 10 uren vakantie opgenomen.

8. Klik op "opslaan".

De 2de mogelijkheid is dat het personeelslid al saldo heeft van een bepaald verloftype en dat je dit wil wijzigen.

Dit doe je door op het potloodje achter het desbetreffende type te klikken.
Je kan nu het saldo wijzigen en vervolgens op opslaan drukken.

De wijzigingen worden geregistreerd in ons systeem en kan je bekijken via het 2de icoontje achteraan het verloftype.

Er opent een pop-up met de nodige informatie.
Klik op "sluiten" om deze te sluiten.